USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Генералу Рубану присудили премію «Людина року-2014»

2 Листопада 2014 13:55
Найкращому перемовнику України щодо визволення полонених генерал-полковнику Володимиру Рубану присуджена спеціальна премія "Людина року-2014" - "За мужність и патріотизм".

Про це повідомляє Центр звільнення полонених.

У генерал-полковника запасу Володимира Рубана на цій війні незвичайний статус. Він — перемовник. Очолює організацію «Офіцерський корпус», яка займається визволенням полонених.

Завдяки цій людині, яка не боїться їздити в самісіньке логово бойовиків, з полону визволили сотні українських військових та цивільних.

Генерал-полковник Володимир Рубан своєю діяльністю привернув увагу українського суспільства до проблеми обміну полоненими як такої. До цього панувало відносне шапкозакидництво: багато хто вважав, що перемога буде швидкої і необхідності в спеціальному звільненні заручників просто не виникне. Окремі випадки обміну, викупу або звільнення носили приватний характер. Але затягування конфлікту все ж винесло це питання в число найважливіших.

Рубан і його колеги по організації «Офіцерський корпус», по суті, першими системно підійшли до питання звільнення потрапили в полон. А після його перших інтерв'ю українці стали активніше стежити за темою полонених і зниклих, брати участь в складанні списків і вимагати від влади звітів.

Нагадаємо, за останню добу на Донбасі з полону бойовиків звільнили ще 25 українських військових, серед них - двоє волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus