USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волонтери військової пошти повезли з Луцька на передову дві автівки з передачами

9 Березня 2023 09:29
Волонтери військової пошти у ніч на 8 березня вирушили на передову та повезли два автомобілі передач для військовослужбовців. Майже третина вантажу – це індивідуальні посилки.

Про це розповів Суспільному організатор військової пошти, волонтер Павло Цапюк.

«У мене енна кількість номерів набралася, щоб передати посилки 100-ій бригаді. Це газові балони, їжа, чоботи, серветки, колеса – усе, що необхідно. Передають дружини здебльшого, я їздив по Луцьку збирав, мені просто скидали есемесками адреси», – розповідає волонтер Олександр Смолярчук.

Цього разу маршрут буде протяжністю три з половиною тисячі кілометрів. Зі слів волонтерів, починають з Харкова, Куп’янська, заїжджатимуть в Донецьку область, Запоріжжя і Херсонщина.
«Також цього разу везуть медикаменти для стабілізаційних пунктів», – каже Павло Цапюк. З його слів, везуть майже тонну медикаментів.

«Стабілізаційні пункти – це заклади, де є кілька хірургічних столів, де хлопців медики привозять з поля бою і де хірурги та анестезіологи їх стабілізують, приводять до стану, де можна далі везти у госпіталь», – розповідає волонтер.
Волонтери військової пошти їздять на фронт раз на десять днів. Цього разу на дизпаливо витратили орієнтовно 20 тисяч гривень.
Волонтери з Волині Павло Цапюк та Олександр Смолярчук почали їздити з посилками на фронт з весни минулого року. Збираються та вирушають раз у два тижні. Беруть і загальні посилки, й індивідуальні. Волонтерів почали називати військовою поштою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus