USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волонтери з Волині відправили військовим на фронт 200 кілограмів олів'є

20 Грудня 2023 18:16
У Луцьку волонтери руху «Вишківські павучки» приготували військовим страви до Різдва. Їжу повезуть бійцям 100-ї окремої бригади тероборони Волині.

Як повідомила Суспільному волонтерка Наталія Грушка, страви для бійців ЗСУ готували впродовж тижня. З її слів, на 200 кілограмів салату «Олів’є», який нарізали напередодні, пішло понад 50 кілограмів картоплі, 30 кілограмів моркви і ковбаси, 50 літрів майонезу та понад 450 яєць.

«Цього року ми розширили свій спектр. До хлопців їдуть кутя, олів’є, вареники з різними начинками, картопляники, голубці. Усі ці страви, крім олів’є, ми підморозимо», – каже Наталія Грушка.

Лучанка Анна Громик відпросилася з роботи, аби долучитися до волонтерства. Розповідає: салат готує для чоловіка і брата, які зараз перебувають на Куп’янському та Донецькому напрямках.
«Кажуть дівчата, що не встигають. Я нарізаю картопельку, огірочки, цибульку», – розповідає вона.
Читати ще: У луцькому дитсадку зібрали для воїнів пакунки і купують дрон

Волонтерка Юлія Шкарлатюк каже: аби дорогою на фронт салат не зіпсувався, його пакують по-особливому.
«На низ зазвичай кладуть щось вологе, тобто це горошок або кукурудза. А далі вже картопля, ковбаска, яйця і щось таке, що менш вологе. Додатково ще будемо додавати цибулю, огірочки і майонез, щоб воно краще зберігалося в дорозі», – розповідає Юлія.

За словами волонтерки Наталії Грушки, різдвяні страви доставлять щонайменше у двадцять точок на різних напрямках фронту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus