USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.90 10.08

У луцькому дитсадку зібрали для воїнів пакунки і купують дрон

20 Грудня 2023 06:19
Приготували деруни пораненим бійцям і відмовилися від щорічних подарунків для педагогів. За ці кошти працівники Луцького садочка № 19 придбають військовим дрон. Батьки дітлахів теж долучилися до збору, а також разом із малечею підготували захисникам пакунки зі всім необхідним.

5-річний Марк написав листа воїнам із побажаннями перемоги. Тато хлопчика теж воював за Україну, а нині проходить лікування після поранення, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я написав листа воїнам, щоб вони повернулися живі та здорові», – говорить Марк.

Щоб підтримати наших захисників, вихователі вчать із дітками вірші та організовують флешмоби на підтримку ЗСУ.

«Ми записали відео для наших захисників, на якому діти могли висловити слова подяки для наших воїнів. Кінцевим результатом був флешмоб. Ми сподіваємося, що кожне слово буде почуте нашими захисниками, тому що наша доброта – в наших серцях», – коментує вихователька КЗ «Луцький ЗДО № 19» Тетяна Єрмолаєва.

Діти однієї з середніх груп підготували хустки з паперу, аби кожну покласти в посилку для захисників. Тут смаколики, одяг і все потрібне нашим військовим, а ще малюнки від дітей, які зігріватимуть серця воїнів. Крім того, працівники садочка відмовилися від новорічних подарунків для колективу і за зібрані кошти придбають захисникам дрон.

«Цього року в нас виникла ідея, яку підтримали всі працівники колективу: відмовитися від усіх подарунків, скласти їх докупи і щось зробити для наших воїнів, для наших захисників. Ініціативу підтримали батьки. Такими спільними зусиллями за два дні ми зібрали 14 коробок: чай, кава, сухі душі, шкарпетки, рукавиці – те, що зараз необхідне хлопцям. Долучилися ще й малята своїми малюнками, своїми віршами. Також садочок хоче купити дрон. Якщо залишиться якась копійка, то будуть докуплені для хлопців лікарські засоби», – зазначає директорка КЗ «Луцький ЗДО №19» Світлана Валько.

Читати ще: У луцькому дитсадку готують для військових подарунки на День Святого Миколая

Усе зібране для кількох бригад військових повезуть волонтери. Цей садочок не вперше допомагає захисникам. Тут робили, наприклад, окопні свічки, а наприкінці листопада всім колективом готували деруни пораненим бійцям, які нині перебувають на лікуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Показати IP 20 Грудня 2023 10:38
хочу побачити як діти садочку труть картоплю на деруни, їх смажать, як роблять окопні свічки..... і цікаво знати як вихованці дитсадка заробляють кошти, що можуть придбати дрон!!!! Та напишіть правду врешті: батьки здають чималі кошти, працівники садка смажать деруни, роблять свічки.... я мама двох діток: старший в школі і йому щомісяця треба здати на волонтерство 50-100 грн., менша в садочку аналогічно треба кошти. (а ще збирають на фонд класу, школи/садочка, робочі зошити ......) Це керівництво освітніх закладів, собі працює на перспективу кар'єри на різні "медалі" піариться за рахунок батьків. До речі, забула, на роботі сума значно більша теж здається на ці ж потреби. А як приходиться то родичі і одягають і взувають і купляють мавіки, обігрівачі автономні своїм чоловікам і братам, що в ЗСУ. От народ терпить-терпить і не почне "зриватися"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus