USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинь і німецька земля Рейнланд-Пфальц домовляються про партнерство

25 Липня 2022 22:42
Можливості, напрямки та формат співробітництва між Волинським краєм та західнонімецькою федеративною землею Рейнланд-Пфальц обговорили 25 липня під час відеоконференції за участю представників самоврядної та виконавчої влади, а також медійників обох регіонів, які й ініціювали зустріч.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Представляючи Волинь, заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт зазначив, що співпраця області з Німеччиною має історичний контекст ще з середньовічних часів. Сучасна ж історія взаємин – це обопільний товарообіг, який за минулий рік в області склав більше 300 мільйонів доларів. Це понад 80 спільних підприємств, десятки волинських громад, які мають партнерство з німецькими містами, а також співпраця окремих освітніх установ.
Він також зазначив, що війна змінила пріоритети у співпраці з партнерами, і сьогодні найактуальніша потреба нашої країни – це військова, гуманітарна та політична підтримка. Григорій Пустовіт окреслив ситуацію в області, зауваживши, що волиняни беруть активну участь в обороні країни, а область опікується 70 тисячами вимушених переселенців.
Державна секретарка, а також представниця землі Рейнланд-Пфальц у Федеральному уряді та у справах Європи і ЗМІ Хайке Рааб запевнила, що Німеччина солідарна з Україною в її боротьбі з агресором. Зокрема, земля Рейнланд-Пфальц прийняла 40 тисяч українських біженців, інтегрувала до місцевих шкіл 9 тисяч дітей і багато вчителів.

Пані Рааб зазначила, що уряд землі прагне залучити Україну до багатогранного партнерства, такого, яке упродовж десятиліть має з Польщею, Чехією та Францією.

Учасник зустрічі і один з її ініціаторів, представник фонду Форум журналістів, а нині військовослужбовець ЗСУ Володимир Данилюк вніс пропозиції до переліку напрямків майбутньої співпраці: «Кремль провадить дуже агресивну інформаційну політику. І якщо ракетами Волинь він атакував чотири рази, то фейками – цілодобово. Я не раз відвідував Німеччину у рамках спільних проєктів і бачив, як мають працювати медіацентри. У нас є люди, які можуть працювати за німецькими стандартами, але нам потрібна ваша реальна і матеріальна допомога у створенні системи інформаційної оборони».
Він також наголосив на потребі у медичній допомозі українським військовим, в тому числі лікуванні, реабілітації, протезуванні.

Держсекретарка Хайке Рааб назвала діалог конструктивним і зазначила, що формат співпраці буде визначено після обговорення порушених питань з президентом федеративної землі. Вона також висловила готовність особисто відвідати Волинь, аби провести другий раунд перемовин.
Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт подякував німецькій стороні за нинішню та майбутню підтримку: «Я сподіваюся, що всі обговорені сьогодні аспекти потенційного партнерства отримають свій розвиток і спільно ми зможемо досягти результату, яким будемо пишатися».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus