USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинь – лідер за результатами всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018»

10 Травня 2018 15:02
Педагогічну еліту, серед якої двоє переможців всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2018», відзначили у Луцьку.

Свято вшанування учасників Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» відбулося 10 травня у Палаці учнівської молоді у Луцьку.

Цвіт учителів області, учасників обласного туру всеукраїнського конкурсу відзначили почесними грамотами та грошовими преміями. 62 найкращі педагоги області стали учасниками другого обласного туру всеукраїнського конкурсі «Учитель року - 2018». Це – вчителі української мови та літератури, фізичної культури, фізики, німецької мови та предметів духовно-морального спрямування.

Найкращих педагогів області вітали заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець, заступник голови облради Роман Карпюк, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт та начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна.

Конкурс стає платформою для розвитку нової української школи, визначає провідну роль учителя у суспільстві. Він покликаний виявити вчителів-новаторів, здатних випереджати час і закладати нові моделі мислення. Такі педагоги конструюють траєкторії майбутнього країни, формуючи ціннісні орієнтири, як наголошує міністр освіти та науки Лілія Гриневич. Учасники 23-го всеукраїнського конкурсу демонстрували фахову майстерність у чотирьох номінаціях (українська мова та література, німецька мова, фізика та фізична культура).


Світлана Мишковець відзначила, що всі ці вчителі зараз на передовій, адже їхніми завданнями є нова українська школа, освітній простір, інклюзивне навчання. На них покладають багато обов’язків і посадовець впевнена, що педагоги з ними впораються. За зайняте перше місце у всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2018» почесну грамоту Волинської ОДА вона вручила учителю німецької мови КЗ «Луцька гімназія № 18» Михайлу Яковчуку.


Роман Карпюк привітав вчителів від імені усієї громади Волині, депутатів облради та голови Волиньради Ігоря Палиці. Він наголосив, що участь у другому етапі конкурсу є великим досягненням, адже підкреслює статус учителів, їхнє вміння передати дітям усе найкраще. Волинь славиться найкращими педагогами, адже вчителі з Волині щороку стають найкращими у всеукраїнських конкурсах. За зайняте перше місце у всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2018» почесною грамотою Волинської облради нагородили учителя фізики опорного навчального закладу НВК «Локачинська ЗОШ 1-3 ступенів - гімназія» Віктора Никитюка.


Григорій Пустовіт зазначив, що для Луцька є великою честю приймати найкращих педагогів області. Він зауважив, що кожен вчитель є найкращим для свого учня, адже вчителі не лише навчають, а й виховують дітей, аби ті ставали кращими, досконалішими. Важливо, коли знання школярам передає не просто вчитель, а вчитель, який досяг успіху. Вміння передавати свій успіх дітям, з його слів, це велика справа. Подяки педагогам він пообіцяв вручити 17 травня, коли організовуватимуть захід «Вчитель року у Луцьку».


Ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко вручив нагороди найкращим вчителям української мови та літератури. Він зазначив, що вчительство є локомотивом історії, що тягне за собою інші верстви населення – селян, робітників та підприємців. Це стосується тих найкращих, хто підтвердив свою професійну компетентність, здобувши перемогу у конкурсі. Понад півсотні педагогів брали участь у другому етапі професійного змагання в області. Нечисельна та невелика Волинь має першість у всеукраїнському конкурсі «Учитель року». З 1996 до 2018 рік Волинь дала 10 переможців та 13 учасників конкурсу.


Вітаючи педагогічну еліту, Людмила Плахотна повідомила, що результати Волині цього року – найкращі з усіх областей, адже два перших місця з чотирьох здобули вчителі-волиняни. Вона розповіла, що міністерству освіти хочуть запропонувати, аби учасникам обласного етапу конкурсу результати зараховувалися як сертифікація педагогічного працівника, адже взяти на себе сміливість брати участь в такому конкурсі означає пройти усі іспити, необхідні для сертифікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вчителька Показати IP 10 Травня 2018 16:00
Конкурс пройшов. А далі що? Переможець одного з минулих років виїхала на роботу в Англію, бо тут не могла дати нормально заробляти. Для чого ці конкурси? Щоб чиновники всіх рангів зайвий раз покрасувались? Краще б оці "фірми-прокладки"(міськуо, облуо і т. д.) перешерстили на 9/10 і з деяких батьків корони познімали, більше б толку було

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus