USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь – у лідерах за темпами промислового виробництва

29 Червня 2021 16:47
Держстат оприлюднив індекси промислової продукції, які демонструють динаміку обсягу промислового виробництва. Найвищий показник у січні-травні цього року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, був на Волині. Проте це не привід говорити, що Волинь вийшла на новий рівень.

Згідно з даними Державної служби статистики, у січні-травні 2021 року порівняно із січнем-травнем 2020 індекс промислової продукції в Україні становив 102,2%. На Волині ж він склав 116,5%, що є найвищим показником в Україні.
Найвищі темпи у цьому періоді у переробній промисловості, особливо у трьох напрямках: виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічна діяльність (141,5%), текстильне виробництво (123,1%) та машинобудування (119,3%).

Водночас, індекси виробництва хімічних речовин і хімічної продукції та металургійного виробництва до минулорічних показників не дотягнули, а зафіксовані на рівні 57,1% та 89,6% відповідно.

На рівні минулого року залишився індекс виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів та виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.
.Проте при цьому не можна говорити, що на Волині промислове виробництво вийшло на новий кількісний рівень. Зі статистичних даних видно, що саме рік тому за цими напрямками спостерігався спад випуску промислової продукції: індекс промислової продукції у текстильному виробництві у 2020 році, порівняно з аналогічним періодом 2019 складав 69,3%, у деревообробці - 89%. У той же час на підйомі було виробництво хімічних речовин і хімічної продукції та виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції з індексами 119,3% та 110,3% відповідно.


Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus