USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.72 9.88

Волинь лідирує у впровадженні сімейних форм виховання в Україні

20 Березня 2024 17:02
Сьогодні заступники голови ОДА Сергій Мовенко та Мирослава Якимчук зустрілися з представницями Дитячого фонду та головою Координаційного центру з розвитку сімейних форм виховання та догляду дітей при КМУ Іриною Туляковою, аби обговорити систему кращого догляду для дітей та підтримки сімей на Волині.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Сергій Мовенко зазначив, що в області зараз проживає півтори тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 98% з них виховуються у прийомних родинах та сім’ях опікунів.
«Це дуже важлива тема для обговорення, тому що ми два роки перебуваємо у воєнному стані та, на жаль, є дуже негативні наслідки, які відображаються на дітях. Тож наше найголовніше завдання – це зробити так, щоб юне покоління було у повноцінних родинах», – сказав перший заступник голови ОДА.
Слід зазначити, що Волинь – одна з пілотних областей, де за допомоги Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF) буде створено нову систему кращого догляду для дітей та підтримки сімей.
20 громад регіону беруть участь у проєкті «Кращий догляд для дитини», а в десяти з них уже підібрано приміщення під центри надання інтегрованих соціальних послуг для населення. Ремонтні роботи у закладах проведуть коштами UNICEF.

Водночас Ірина Тулякова відзначила Волинь за впровадження сімейних форм виховання та розповіла, що на прикладі нашої області працюватимуть й в інших регіонах країни.
«В Україні, незважаючи на те, що триває війна, стоїть гостра потреба в розвитку сімейних форм виховання. Наше завдання – підсилити спроможності сім’ї, аби запобігти вилученню дітей. Якщо це не виходить, то ми створюємо альтернативу – сімейні форми піклування для того, щоб діти зростали в родині, – зауважила Ірина Тулякова. – У нас є десять областей, які матимуть проактивну діяльність, а ви вже є демонстраційним регіоном. Тож будемо продовжувати роботу і ставити вас у приклад іншим областям. Адже Волинь має лідерську позицію в контексті нашої реформи».
Опісля зустрічі присутні долучилися до форуму з розвитку соціальних послуг у територіальних громадах, а також відвідали дитячий будинок сімейного типу й дошкільне відділення навчально-реабілітаційного центру Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus