USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Волинь має шанс отримати інноваційні ліки

17 Липня 2015 14:29
Світові фундації готові надати Волині дорогі препарати, які ефективно лікують вірус гепатиту С за умови, якщо Волинь визнає, що потребує такої допомоги.

В області не прийнята обласна програма лікування хворих на гепатит С. Водночас, Волинь користується ліками, виділеними з держбюджету, а що вона не виконала досі вимог програми (щодо прийняття власної регіональної), то безкоштовне лікування отримує менша кількість тих, хто цього потребує.

Про це повідомила голова правління ГО «Правозахисна організація «МАВІКОМ» Мар’яна Сорочук під час круглого столу щодо фінансування медичної галузі області.

Так, з її слів, державну програму фінансування лікування хворих на гепатит С затвердили ще у 2013 році.

Крім того, у Волині є шанс долучитися до загальноукраїнського проекту, який реалізує ВБФ «Альянс з ВІЛ/СНІД Україна» разом з Глобальним Фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Згадана міжнародна інституція готова надати Волині 20 курсів на лікування гепатиту С інноваційним препаратом «Софосбувір», вартістю 20 тисяч євро.

Але для того, аби взяти участь у цій програмі, необхідно передбачити кошти на супутній препарат, який на порядок дешевший, але має прийматися в комплексі.

Переваги лікування «Софосбувіром» полягають у тому, що курс лікування триває 12 тижнів, тоді як звичайні традиційні препарати треба приймати 48 тижнів. Крім того, ефективність «Софофсбувіру» вища.

Зі слів Мар’яни Сорочук, в обласній раді цього року планують врешті прийняти обласну програму лікування хворих гепатитом С, відповідно до державної програми. Але до неї хочуть включити і співфінансування по програмі Глобального фонду, аби отримати згадану допомогу.

Якщо ця програма на Волині запрацює, то є шанси, що кількість курсів для лікування гепатиту С вдасться збільшити на наступні роки.

Наадаємо, в Луцьку учасників АТО безкоштовно обстежать на наявність вірусу гепатиту С.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus