USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян-учасників АТО протестують на наявність вірусу гепатиту С

17 Липня 2015 13:01
Чимало військових, які повертаються із зони АТО, мають набуті проблеми зі здоров’ям, яких донедавна навіть не знали. Так, немало військових приїжджають із гарячих точок з вірусом гепатиту С.

24-25 липня на базі координаційного центру допомоги учасникам АТО 300 волинян зможуть обстежитися на наявність цього вірусу. Таке експрес-тестування буде добровільним і анонімним.

Про це повідомила голова правління ГО «Правозахисна організація «МАВІКОМ» Мар’яна Сорочук під час круглого столу щодо фінансування медичної галузі області.

Так, вона повідомила, що багато волинян повертаються із зони бойових дій з підірваним здоров’ям, у тому числі й хворі на вірусний гепатит С. Вони навіть можуть не знати, що захворіли. Тому силами громадських організацій близько 300 військових зможуть обстежитися на наявність вірусу гепатиту С на базі координаційного центру допомоги учасникам АТО, що розташований у Луцьку на вулиці Червоного Хреста, 16.

До слова, як повідомила Мар’яна Шевчук, на Волині досі не прийняли обласну програму з забезпечення лікування цієї недуги, і це попри те, що державна програма діє з 2013 року.

Нагадаємо, 28 липня – Всесвітній день боротьби з гепатитом. Згідно з даними 2014 року, на обліку перебуває близько 1800 лучан, які хворіють цією недугою.

Довідково:

Гепатиит С — це інфекційне захворювання, яке спричинює вірус гепатиту С і уражає в основному печінку людей. Інфекція часто перебігає безсимптомно, але хронічна інфекція призводить до утворення фіброзу в печінці і, в кінцевому результаті, до цирозу, чи раку печінки. Зараження відбувається парентерально, від прямого попадання вірусу з крові у кров, під час внутрішньовенного вживання наркотиків, чи при переливанні крові – внаслідок погано простерилізованого медичного обладнання. Вірус зберігається в печінці у близько 85% інфікованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus