USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Волинь»-«Металіст»: за кілька годин до заключного матчу

7 Грудня 2014 10:15
Сьогодні на «Авангарді» відбудеться заключний матч 2014 року. «Волинь» приймає вдома «Металіст» із Харкова. Цим командам «таланить» останнім часом грати поєдинки, які відтерміновуються у часі з різних причин. Навесні матч у Луцьку грали не на початку березня, а в кінці квітня через Революцію Гідності, цього ж сезону матч 10-го туру перенесли із 27 жовтня на 7 грудня через парламентські вибори та вимоги міліції стосовно безпеки на стадіоні, - повідомляють у клубній прес-службі.

Обидві команди напередодні очної зустрічі перебувають у верхній частині турнірки, між ними всього 1 очко, обидві набрали ходи в чемпіонаті – «Металіст» не програвав у жовтні-листопаді. «Волинь», своєю чергою, не програє чотири матчі поспіль, різниця забитих-пропущених голів складає 9:2.

Ну що ж – у неділю на «Авангарді» буде справжня битва за 6 очок!

Від час останнього побачення цих суперників кадровий потенціал Віталія Кварцяного та Ігоря Рахаєва істотно змінився. «Волинь» оновила центральну вісь, а «Металіст» втратив кістяк команди, яка наводила харківські порядки у Лізі Європи. Утім, навіть такий «Металіст» зразку осені 2014-го – грізний суперник, здатний виграти і на класі, і на «морально-вольових» у будь-кого.

ОСОБИСТИЙ ФАКТОР

Відзначимо, що у гостей не зіграють лідери - Хав`єр (травма) і Торрес, який дискваліфікований за перебір жовтих карток.
У Кварцяного ж потрохи повертаються травмовані виконавці, ну й, звісно, рветься у бій лідер Бікфалві, який вже двічі забивав «Металісту» на «Авангарді». 1 вересня 2012 року Ерік пробив зі штрафного кіпера харків’ян Олександра Горяінова, а у квітневому матчі суперників на останніх хвилинах матчу Ерік забив головою після подачі кутового. Отож, саме Бікфалві – найкращий діючий бомбардир «Волині» у матчах з «Металістом». У гостей найбільше забив лучанам (чотири рази) Кристальдо, а серед діючих гравців – Хав`єр, який нагадаємо, травмований й полетів додому у Бразилію.

Отож, роль лідерів у недільному поєдинку приймуть на себе, найімовірніше Вільягра, Ребенок і Джексон Коельо. Жажа взагалі набрав непогану форму й справа не тільки у його хет-трику у ворота «Зорі» в минулому турі. Навіть партнери відзначають, що бразилець перестав байдикувати на тренуваннях і перебуває у хорошій формі.

ІСТОРІЯ

Найвідоміші виконавці, які грали у складах обох команд – це легенда «Волині» Андрій Федецький, який виступав у Харкові на початку 1980-х, але став «зіркою» саме у «Волині». З Луцька до Харкова поїхали Северин Ганчаржик, Марко Девіч, Папа Гуйе, Александер Тришович.
В чемпіонатах України команди зіграли в еліті 20 матчів: +6 =2 -12; у голах – 24:39. У Луцьку статистична перевага у «Волині»: +6=1-3; у голах – 19:17. Востаннє у Луцьку «Волинь» вигравала у «Металіста» у вересні 2012 року (2:1, забивали Бікфалві і Суботич у господарів та Вілліан у гостей).

У минулому сезоні «Металіст» двічі переміг – у Харкові 4:0, а в Луцьку – 4:1. Останній матч суперників запам’ятався й проникливою хореографією волинських ультрас, які підсвітили гігантські рядки з поезії Василя Симоненка: «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе».
ОФІЦІОЗ

Отож, чекаємо вболівальників у неділю 7 грудня на «Авангарді». Домашня арена «Волині» готова до проведення поєдинку – газон «Авангарду» вчасно накрили плівкою, яка захищає газон від морозу.

У Луцьку не буде тепло, але видовище, яке подарують команди, яким кров з носу потрібні залікові бали, вартуватиме вашої уваги. Перед та під час матчу «Волині» та «Металіста» відбуватиметься доброчинна акція «Допоможемо переселенцям разом». Запрошуємо вболівальників долучитися до неї, - йдеться у повідомленні клубної прес-служби.

Квитки та офіційні програмки поєдинку продавалися у суботу в адмінприміщенні «Авангарду», а в день матчу їх можна придбати у касах стадіону.

Поєдинок лучан і харків`ян обслужить суддівська бригада на чолі із Дмитром Кутаковим.

Відтак – усі на «Авангард»! Видовище обіцяє бути феєричним. Початок матчу о 14.00.

Коментуватиме поєдинок Володимир Кобельков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
фанатІК Показати IP 7 Грудня 2014 10:36
А у чому цей матч вирішальний?!:) Черговий, перенесений тур і ВСЕ!
Фанат до фанатІК Показати IP 7 Грудня 2014 13:30
Написано заключний,а не вирішальний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus