USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь на межі червоної зони: пояснили, як працюватиме бізнес у разі посилення карантину

26 Жовтня 2021 19:46
Волинь швидко наближається до запровадження червоної зони епіднебезпеки, у якій посилюватимуть протиепідемічні заходи.

Тож з цього приводу Волинська ОДА зустрілась із представниками бізнесу області, інформує управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Зокрема, під час зустрічі обговорили, які карантинні обмеження діятимуть для суб’єктів господарювання у разі запровадження червоної зони епіднебезпеки.

Перш за все, головний державний санітарний лікар області Наталія Янко поінформувала, що Волинська область нині у помаранчевій зоні епіднебезпеки через перевищені показники виявлення нових випадків та рівня госпіталізації.

Більше того, утримувати помаранчеву зону вдається лише завдяки збільшенню кількості ліжкомісць для коронавірусних пацієнтів у медзакладах області, забезпечених киснем. Адже кисневої підтримки потребує дуже великий відсоток пацієнтів. Окрім цього, у зв’язку із ростом захворюваності стрімко зростає і смертність.

«І населення, і підприємці повинні розуміти, що ресурси медичної мережі області є не безмежними. І відповідно, якщо цей показник перевищить індикаторний, то ми перейдемо в червону зону», – повідомила Наталія Янко.

Тож вкотре наголосила, що ефективними шляхами протидії COVID-19 залишаються вакцинація та карантинні обмеження.

Щодо обмежень, то на сьогодні у помаранчевій зоні робота громадських закладів та проведення масових заходів дозволяється за умови розміщення однієї людини на 4 квадратні метри або наповненості залів на дві третини. Також є обмеження для відвідувачів закладів громадського харчування щодо відстані між столиками та кількості відвідувачів тощо. Однак, такі обмеження не застосовуються, якщо персонал і відвідувачі є вакцинованими.

Для помаранчевої зони достатньо 80 відсотків щепленого персоналу хоча б однією дозою. В червоній зоні цей показник повинен становити 100%.

«Якщо ми переходимо до червоної зони, то забороняються усі масові заходи, робота закладів громадського харчування, торгівельно-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, закладів освіти, культури, непродовольчих ринків тощо. Ці заходи не будуть стосуватися тих, хто щеплений. Але в червоній зоні необхідно мати два щеплення, тобто так званий зелений сертифікат вакцинації. Тобто, щоби працювати та не нести збитків, вже сьогодні необхідно провести вакцинацію серед працівників», – повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

Також зазначила, що послаблюватись карантинні обмеження можуть у разі досягнення колективного імунітету. Зокрема необхідно вакцинувати не менше 70% населення області.

Для цього в області на сьогодні працює 36 мобільних бригад, 90 пунктів щеплень, 11 центрів масової вакцинації та наявна достатня кількість вакцин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Та Показати IP 26 Жовтня 2021 21:28
аякже-аякже «діють карантинні обмеження» Вони не діють навіть там де могли б це організувати без великих затрат. Була сьогодні в луцькому міському центрі зайнятості. В залі очікування люди з явно вираженим мокрим кашлем і соплями і набагато більше , як одна людина на 4 кв.м. Працівники всі без масок, багато відвідувачів теж, ніхто цього не контролює.Дають направлення до потенційного роботодавця. Прошу дайте спочатку номер телефону , попередньо обговоримо по телефону, резюме можна вислати і по електронці чи вайберу, щоб зайвий раз не пертись у маршрутці, якщо можна цього уникнути. Ні, глухо «ми такого не практикуєм, якщо не хочете маршрутки, то можете й пройтись пішки» - треба обов‘язково сунутись з тим папірцем в громадському транспорті і бути в контакті з іншими, коли можна без цього обійтись, в XXI ст. все ж живемо і не в лісі.Минулий раз в мене після ковіду ще 10 місяців трималась температура, заразили ,до речі, на роботі, то тоді хоч лікарняний був, та й грошей на аналізи і обстеження пішло дуже багато.А зараз якщо,що то центр зайнятості оплатить лікування?
Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2021 00:00
Я з кожною такою новиною все більше дивуюсь і задаюсь питанням, коли ця влада порозумнішає. ВООЗ говорить, що впкцинація не гарантує 100% захисту, тільки 40-60 і то все залежить від умов. Вакцинований може лекше перенести лікування. А вони говорять: " Якщо ми переходимо до червоної зони, то забороняються усі масові заходи, робота закладів громадського харчування, торгівельно-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, закладів освіти, культури, непродовольчих ринків тощо. Ці заходи не будуть стосуватися тих, хто щеплений. Але в червоній зоні необхідно мати два щеплення, тобто так званий зелений сертифікат вакцинації. Тобто, щоби працювати та не нести збитків, вже сьогодні необхідно провести вакцинацію серед працівників», – повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко." ЦЕ ВИНИЩЕННЯ НАРОДУ! МОЖЕ ПОРА ВЖЕ ДУМАТИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus