USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь об’єднала юних лісівників з усієї України

24 Червня 2014 18:50
На Волинь з’їхалися більше сотні школярів майже з усієї України, аби обмінятися досвідом та позмагатися своїми науковими розробками. В нашому краї вперше відбувається Всеукраїнський зліт учнівських лісництв України.

Відкриття VIII Всеукраїнського злету учнівських лісництв України відбулося в обласному академічному театрі ляльок сьогодні, 24-го червня.

З різних областей України приїхали 19 команд - понад 100 учасників. Кожна з них презентує себе, демонструє досягнення за рік: експозиції, колекцій рослин тощо. Також школярі захищають наукові роботи.

Захід відбувається на Волині вперше, й усе це - завдяки перемозі юних лісівників Волині на VII Всеукраїнському злеті, який відбувся торік. Зауважимо, гран-прі виборола наша команда, до якої входили: вихованка Цуманського учнівського лісництва Ківерцівського району Ніна Бацмай, члени Маневицького учнівського лісництва Михайло Божедай і Юлія Шпанчук.

«На жаль, цього року не приїхали команди з таких областей: Донецької, Луганської, Миколаївської, Запорізької. Ми з ними зідзвонювалися, усі передавали привіт, особливо луганчани сумують, що не приїхали цього року на зліт. Втім це зрозуміло, адже безпека дітей – понад усе», - коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини завідувач відділу Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Юхимчук.

Діти не лише розвивають професійні навики, більше вивчають природу, а й подекуди демонструють конструктивні пропозиції для чиновників. Зокрема, своїми дослідженнями залюбки ділиться рівненчанка Аліна Заклинська.
«У моїй науковій роботі я вивчила й запропонувала механізм, який дозволяє ефективніше й швидше вирощувати сосну, цю роботу й буду захищати. По цьому у мене є позитивні наочні результати, бо я працювала на дослідній ділянці. Своїми доробками готова безплатно ділитися з будь-ким, аби на користь», - запевняє учасниця учнівського злету Аліна Заклинська.

Відкривали захід й представники з Міністерства освіти й науки України.

«Загалом по Україні є 1500 закладів позашкільної освіти, й ви – вагома їх частина. У цих закладах навчаються 1,5 мільйона дітей. Такі зустрічі – гарна можливість обмінятися досвідом й отримали наснагу для подальших подвигів, так ми стаємо єдиними, дружніми», - наголошує Світлана Буц.

Представники влади подякували дітям за їх активність.

«Ви послідовно, поетапно робите кроки для збереження навколишнього середовища. Робите добро Землі – й це повертається смачною водичкою, хорошою екологією, здоров’ям. Дякую Вам, і низький уклін», - звернулася до присутніх начальник управління освіти й науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева.

VIII Всеукраїнський злет учнівських лісництв України триватиме з 24 по 27 червня. Впродовж цих днів, окрім конкурсної частини, на школярів чекають екскурсії, які допоможуть краще пізнати Волинь та гостинність людей на Заході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Червня 2014 10:39
Адамівна найкраща!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus