USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині змагаються учнівські лісництва

16 Червня 2023 11:25
Обласний еколого-натуралістичний центр у співпраці з Волинським товариством лісівників, Луцьким національним технічним університетом та Поліським лісовим офісом організували обласний етап всеукраїнського зльоту учнівських лісництв.

За звання кращого змагалися 22 шкільних лісництва з 14 територіальних громад області, повідомляє Волинська облрада.



Привітав учасників перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук. Він зазначив, що саме лісівники – це ті, хто найбільше співпрацює зі сферою освіти.

«Діти, які змалечку навчаються у шкільних лісництвах, здебільшого обирають професію саме у цій сфері, – зазначив Юрій Поліщук. – В нинішніх воєнних умовах ліс для нас – це не тільки екосистема, а й частина наших захисних споруд, ворог боїться людей, які виходять з лісу. Сьогодні багато лісівників воюють у ЗСУ, а єгерські бригади наводять жах на окупантів. Завдяки їм та тисячам тих, хто боронить нашу свободу, ми можемо продовжувати навчати наших дітей та вивчати навколишнє середовище».

Він також відзначив подяками обласної ради методистку Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Юлію Бондаренко, керівницю Четвертнянського шкільного лісництва Дарину Мельник, керівницю Цуманського шкільного лісництва Світлану Федорову та очільницю Замшанівського шкільного лісництва Інну Курилюк.
Під час зльоту учні захищатимуть свої наукові роботи, над якими працювали впродовж двох років. Основні теми пов’язані з життєдіяльністю лісу та його мешканців – діти вивчали життя та розвиток рослинного і тваринного світу, їх різноманіття та звички окремих видів, порівнювали екосистеми та аналізували вплив людини на них. Переможці конкурсу наукових робіт будуть представляти Волинь на Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв у жовтні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus