USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинь перебирає ліміти на газ через промисловість

3 Грудня 2014 17:37
Промисловість Волині спожила на 11 мільйонів кубометрів газу більше, ніж були встановлені ліміти. Зі слів посадовців, ці об’єми блакитного палива могли б бути запасом для області до лютого.

Про це йшлося під час засідання Антикризового енергетичного штабу в облдержадміністрації сьогодні, 3 грудня.

«Дані із серпня по листопад свідчать, що ми використали 15 мільйонів кубічних метрів більше, ніж було заплановано згідно із розпорядженням голови ОДА. Найбільше перебрала ліміт промислова галузь – 11 мільйонів кубометрів газу, інше - це теплокомуненерго. Якщо глянути на обмеження, які створені постановою Кабміну щодо енергоощадності, то ми є у трійці областей, які не виходять за урядові обмеження», - повідомив керівник департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської ОДА Володимир Банада.

З цього приводу голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що коли не буде відбуватися належна економія, то не буде належного тиску в трубах і його будуть вимикати.

«Ми ніколи не зайдемо в ліміт, якщо перебирають газ приватні підприємства. Для цього необхідні не адміністративні рішення, а щоб з Києва обмежували газопостачання для промисловості. Так от, як би не вони, то ми б мали «сумашедший» запас на два місяці, а може і на лютий», - розповів губернатор.

По тому він звернувся через ЗМІ, щоб підприємці оптимізували робочий час, робочі відділи та запровадили інші енергоощадні заходи.

«Вчора була відеоселекторна нарада з Міністерством регіонального розвитку й говорили про енергоносії. Загалом, ми виглядаємо більш-менш нормально, але відстаємо по плану виконання заходів по заміщенню газу – лише 42% виконали із запланованого, а є області, які ці плани виконали на 100%. Щодо споживання газу теплокомуненергетикою, от листопад показує перебирання газу на 2.6 мільйона кубометрів. Втім, за рахунок того, що серпень-жовтень ми економили, то на сьогодні ми маємо ще невеличку економію газу – мільйон кубометрів газу», - поінформував перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев.

Щодо перевищення лімітів, Гунчик звернувся до Луцького міського голови Миколи Романюка, мовляв, в обласному центрі не економлять, а «кочегарять на повну». З цього приводу губернатор порадив луцькому градоначальнику поїхати у Київ і повчитися економити. По тому додав, що підготує відповідний лист з рекомендаціями щодо економії.

Вихід за межі ліміту буде й в місті Володимир-Волинський.

«У нас біля 5 тисяч чоловік у військовій частині, приміщення треба опалювати. І так, згідно з попередніми розрахунками, ми переберемо на 800 тисяч кубометрів газу», - зауважив міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Таке перевищення Гунчик оцінив як допустиме, та наголосив, що після засідання підготують лист в Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, аби вони запровадили механізм зменшення газу для приватних підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
опа Показати IP 3 Грудня 2014 17:52
Гунчику по**й, він в Луцьку не живе. Йому б тільки перед Києвом вислужитись. Бачу шоколад дужжже любить полизати)
аж пече декому до опа Показати IP 3 Грудня 2014 18:19
«Ми написали вам три листи. В результаті ліміт нам збільшили на 400 кубічних метрів. Більше листів писати не буду. Я не розумію політики, яка ведеться відповідним департаментом. Відчуття, ніби робиться все, щоб у Луцьку не було тепла і гарячої води», – зазначив Микола Романюк. На це він отримав досить жорстку відповідь голови ОДА Володимира Гунчика: «Луцьк – єдине місто, яке опалюється в не зовсім щадящому режимі. Єдине, де гаряча вода подається 16 годин. Я не знаю, чим відрізняється Луцьк від інших міст». «Якщо сьогодні «Луцьктепло» кочегарить, то це зовсім інша позиція. Я не говорю це просто так, я це відчуваю по своїх батареях», – додав він.
балакун до опа Показати IP 3 Грудня 2014 18:22
Шоколад смачніший коли його в холоді потримати)))
Дончанин Показати IP 3 Грудня 2014 17:54
коментар було видалено
дідо Показати IP 3 Грудня 2014 18:02
Гунчік-це Клімчук 2
ВОНО до дідо Показати IP 3 Грудня 2014 18:05
не ображай покійника. До Клімчука йому ніколи не вирости
Хлоп до дідо Показати IP 3 Грудня 2014 23:50
Ну порiвняв)))) Слон та Моська.
економіст Показати IP 3 Грудня 2014 18:20
Відключіть опалення і електроенергію в обладміністрації. Буде економія і воно (гунчик) до холоду привикне.
Лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 18:48
Цікаво, яка ж це в Луцьку така величезна промисловість, що спожила так багато газу? Де-які заводи взагалі стоять, або ледь жевріють, опалюємо не населення, а діряві магістралі по яким в батареї прийде ледь тепла вода.
знаю до Лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 19:51
Цукрові . Устаткування 50 х - 70х коли ніхто нічого не економив. При колишній владі за хабарі затрати енергоносіів крали на лічильниках. Заставити товстосумів або змінити лініі на заводах або закрити ті заводи. Повірте податків з них нема - в податковій по деклараціях збитки. В іншому випадку купуйте буржуйки.
Хлоп до знаю Показати IP 4 Грудня 2014 07:22
А буряки можна сiяти? А людям зарплату можна отримувати? А податок на доход фiзосiб потрiбен мiсту? Що ти несеш, умнику, йди до Гунчика радником...
888 до знаю Показати IP 4 Грудня 2014 09:20
Саганюк у Володимирі чуть що все спирає на війну і військових - хоча завдяки базуванні на території міста військової бригади значною мірою перевиконуються надходження до місцевого бюджету . Цукрові заводи -Гнідавський та Іваничівський - повністю моглиб робити як і раніше на мазуті .
Анонім Показати IP 3 Грудня 2014 19:33
Поки сніг не випав, треба активістів націлити на збирання кізяків для забезпечення промисловості альтернативним енергоресурсом
123 Показати IP 3 Грудня 2014 22:42
Хай Гуньчик почне економити з себе. Має квартиру - гріється, в Копачівці такі доми настроїх і їх теж опалює - ОТ І ЕКОНОМІЯ!!!!!!!!!!!
Дончанин Показати IP 4 Грудня 2014 08:10
Компания "Укрэнерго" 3 декабря в 8.50 утра применила графики аварийных отключений в объеме 3100 МВт - на величину дисбаланса мощности в ОЭС Украины. "Дисбаланс образовался в результате аварийного ремонта энергоблока №3 Запорожской АЭС и 23-х энергогенерирующих единиц на ТЭС и ТЭЦ, а также из-за низких запасов угля на складах теплоэлектростанций и недостаточности гидроресурсов", - напоминает ведомство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus