USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь провела дітей на Луганщину

12 Січня 2015 17:09
В останній день перебування на Волині діти з Луганщини, які проводять тут свої зимові канікули, відвідали Володимир-Волинський.

Княже місто зустріло дітей зі сходу вітряною і сніжною погодою. Тож, допоки оглядали парк Слов’янський, давньоруські вали, Василівську церкву та Успенський собор, встигли трішки змерзнути. Відігрівалися дітлахи у Володимир-Волинському історичному музеї, де вони поринули не лише в теплу атмосферу, але й набралися нових вражень і знань про тисячолітнє княже місто.

З великою цікавістю діти переходи від однієї до іншої експозиційної зали. Слухали екскурсовода, а ним був вчитель історії місцевої ЗОШ №5 Олександр Токовий, фотографували експонати та й самі позували на камери один одного.

Як розповіла вчитель ЗОШ №2 міста Кремінна Галина Білоус, яка супроводжувала дітей у поїздці на Волинь, тут вони вже дванадцятий день знайомляться з побутом та традиціями Волинського краю і, що не менш важливо, - діти з Луганщини починають дружити з юними волинянами.

«Наша група складається з 20 дітей та двох вихователів. На Волинь ми прибули не вимушено, втікаючи від війни, а на відпочинок - на своєрідне зимове таборування. У Кремінній бойових дій зараз немає. Влітку окраїни міста були під обстрілами, але сепаратистів у Кремінній не було на відміну від сусіднього Лисичанська. Зараз у нашому місті є блок-пости і його охороняють вояки української армії», - зазначає Галина Білоус.

Найбільш яскраво враження, під час спогляданні музейних експонатів, висловлювали хлопці. До вподоби їм була зброя: давньоруські мечі, шоломи, шпаги періоду наполеонівських війн та амуніція періоду Другої світової війни.


«Нам дуже у вас сподобалося. Не лише у Володимирі-Волинському, але й на Волині. Приїдемо до вас ще», - радісно запевняли хлопчаки.

12-річним шестикласницям Дар’ї Білоус та Анастасії Вечеровій Волинь теж припала до душі.

«Коли ми приїхали, нас гарно прийняли. У ліцеї, де ми поселилися, нас зустрічали з оркестром. Годують нас дуже добре і смачно. Подобається те, що для нас організовують багато екскурсій. Час ми проводимо весело і у нас не було такого, щоб ми не мали, що робити. Сьогодні ми вже вирушаємо додому у Кремінну і про Волинь повеземо чудові враження. Хочемо до вас повернутися ще», - розповідають дівчата.

Про Володимир-Волинський юні українки кажуть одне – це красиве місто.

«Особливо сподобався Успенський собор, в якому навіть стоїть ялинка. У вас багато пам’ятників, велика історія. Наше місто теж має свою історію, але у Володимира вона більш давня. У вас - більше української історії».

Дар’я та Анастасія зізналися, що найбільше мріють про те, щоб у їхньому місті більше не було чути відлуння від вибухів снарядів:

«Влітку було чути, як стріляють. Та зараз вже все добре. Ми не чуємо вибухів снарядів. Люди забувають про стрілянину, ходять вулицями, а ми сміливо ходимо до школи».

Завершилось перебування юних луганчан на Волині оглядинами Зимненського жіночого монастиря.

Зауважимо, організували відпочинок для дітей з прифронтового міста Кремінна, що на Луганщині, губернатор Луганської області Геннадій Москаль та луцький міський голова Микола Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus