USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк прийме Чемпіонат України з кросу

12 Листопада 2015 08:00
12-14 листопада Луцьк прийме Чемпіонат України з кросу. Найсильніші бігуни країни розіграють на ньому путівки на Чемпіонат Європи, який цього року відбудеться у французькому місті Ер (13 грудня), - повідомляють організатори.

Організатори, а це Міністерство молоді і спорту України, Федерація легкої атлетики України, Федерація легкої атлетики Волинської області очікують прибуття до Луцька більше 300 спортсменів. Вони розігруватимуть нагороди у 15 видах програми.

Згідно критеріям відбору, атлети, які посядуть на чемпіонаті України з кросу місця з 1-го по 4-е, будуть рекомендовані для участі в чемпіонаті Європи. Дистанції на національній першості будуть такими ж, як і на континентальній.
Чемпіонат України в Луцьку відбудеться на трасі, яку спеціально підготували у парку 900-річчя Луцька й випробували на чемпіонаті Волині з кросу, що відбувся 3 листопада.

Урочисте відкриття змагань відбудеться за участю Наталки Карпи та Арсена Мірзояна.

Старт-фініш траси обладнано у парковій зоні ближче до лікарні №2 та проспекту Відродження.

Розклад змагань

12 листопада

18:00 - Урочисте відкриття змагань (Замок Любарта)

Для глядачів виступають Наталка Карпа та Арсен Мірзоян.

І день змагань, 13 листопада

11:00 - 3 км юнаки 1998-99 р.н

11:20 - 2 км дівчата 1998-99 р.н.

11:35 - 4 км юніорки

11:55 - 6 км юніори

12:25 - 1 км дівчата 2000 р.н. та молодші

12:40 - 2 км юнаки 2000 р.н. та молодші

12:50 - 4 км Жінки молодь

13:10 - 4 км Чоловіки молодь

13:30 - 4 км Жінки

13:45 - 4 км Чоловіки

ІІ день змагань, 14 листопада

10:00 – 6 км Жінки молодь

10:35 – 8 км Чоловіки молодь

11:10 – 8 км Жінки

11:50 – 10 км Чоловіки

12:40 – Естафетний біг 4х1 км.(юнак, дівчина, юніор, юніорка)

До слова, оновлений за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» стадіон «Авангард» уже прийняв один важливий старт – Командний чемпіонат України серед юніорів, під час якого мешканка Броварів, бронзова призерка Чемпіонату світу в Колумбії 2012 року серед юніорів Аліна Шух встановила новий рекорд України та неофіційний світовий рекорд.

А нещодавно стало відомо, що стадіон прийматиме міжнародний турнір з легкої атлетики - міжнародна матчева зустріч юнацьких збірних відбудеться у Луцьку у квітні 2016 року.

Як повідомляло видання раніше, біля оновленого стадіону «Авангард» розпочали будівництво першого у Луцьку спортивного центру з повним спектром фітнес-послуг як для дорослих, так і для маленьких клієнтів. До послуг гостей - повноформатна аквазона з трьома басейнами, тренажерний зал з професійним обладнанням, банний лаунж та перша у місті дитяча фітнес-академія тощо. Варто відзначити те, що новітній фітнес-клуб – це не бізнес-проект, а, перш за все, соціальна ініціатива, адже він є зеленим світлом для розвитку інфраструктури міста, залучення інвестицій, створення нових робочих місць.

Нагадаємо, одна з умов для того, щоб Луцьк отримав стадіон 2 категорії міжнародної сертифікації виконана – відкриття сучасної тренувальної бази для майбутніх чемпіонів. Нею став реконструйований стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Нагадаємо, 19 червня з нагоди 75-ої річниці університету виш отримав подарунок – сертифікат на 2 мільйони гривень для реконструкції стадіону. Кошти – заощадження голови наглядової ради СНУ, засновника Фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці та його батьків Петра Яковича і Тетяни Йосипівни. Вартість робіт - 2,5 мільйона гривень. Усьому цьому передував Меморандум про співпрацю підписаний між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», Міністерством молоді та спорту України, Федерацією легкої атлетики України та Федерацією легкої атлетики Волинської області. В документі, зокрема, йшлося, що стадіон «Авангард» за кошти Фонду перетвориться на лекгоатлетичну споруду - стадіон міжнародного класу, а Федерація легкої атлетики України та Міністерство молоді та спорту беруть на себе зобов’язання привозити сюди національні та міжнародні чемпіонати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2015 08:47
Шановні організатори. Змагання проводяться у місті Луцьку. З поваги до міста можна було б розмістити і герб міста на афіші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus