USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинь провела на схід капелана-добровольця

28 Вересня 2015 21:00
Волинський священик пішов в АТО капеланом-добровольцем. Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії.

Духовенство відправило молебень за мир в Україні, за українських воїнів, за священика Олександра Добровольського, настоятеля парафії Різдва Пресвятої Богородиці в селі Кричевичі, який направляється на Донбас військовим капеланом. Богослужіння очолив декан протоієрей Іван Бонис у селі Дубова, в храмі Великомученика Юрія Переможця.

Це - перший доброволець із числа священиків благочиння. Помолитися і побажати йому щасливої служби прийшли діти дубівської недільної школи. Декан від імені душпастирів подарував капеланові образ Божої Матері, віддав йому пожертви від усіх парафій району, щоб матеріально підтримати військового священика.

Благочинний також звернувся з напутнім словом: «Військовим потрібна не тільки матеріальна допомога, але й духовно-психологічна, тому вони потребують армійських священиків – капеланів. Їхнє завдання – найперше молитися за воїнів, допомагати своєю вірою слабким духом, воцерковити тих, які мало знають про Бога чи взагалі далекі від віри в Нього, а також підтримати тих, які отримали психологічну травму на війні. Нехай береже вас Бог, нехай із вами буде Божа Мати, а мученик Олександр, ваш покровитель, нехай скріплює вашу віру і буде прикладом християнського служіння».

Священик Олександр Добровольський подякував за молитву й підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus