USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь придбала найдорожчі в Україні шкільні автобуси

9 Вересня 2016 13:53
Волинська облдержадміністрація закупила шкільні автобуси за ціною, яка є найвищою в Україні. В інших областях дані транспортні засоби закупили за 1,31-1,5 мільйона гривень за одиницю, в той час як для Волині їх купували по 1,58 мільйона.

Про це йшлося під час 7-ї позачергової сесії Волинської облради.

Як зазначив голова фракції УКРОП в облраді Вячеслав Рубльов, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1340-р Волинській області визначено суму залишку освітньої субвенції в розмірі 27 мільйонів гривень для закупівлі шкільних автобусів на умовах співфінансування. Управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації визначило запити районних відділів освіти, щодо потреби в шкільних автобусах й проведено процедуру закупівлі відповідно до закону України «Про державні закупівлі в Україні», за результатами якої укладено договір з переможцем відкритих торгів – дочірнім підприємством «Автоскладальний завод №1» Публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Згідно з графіком поставки, що є невідкладною частиною договору, постачання шкільних автобусів здійснять лише з 01 листопада 2016 року в повному обсязі (34 одиниці).

«Волинська облдержадміністрація закупила шкільні автобуси по ціні, яка є найвищою в Україні. Наприклад, в інших областях дані транспортні засоби були закуплені за 1,31-1,5 мільйони гривень за одиницю», - наголосив Вячеслав Рубльов.

«Окрім того, 22 серпня 2016 року під час оперативної ради у голови облдержадміністрації начальник управління (освіти, науки та молоді Волинської ОДА, - ред.) Людмила Плахотна заявила про те, що шкільні автобуси будуть виділятися пропорційно скороченим школам. Якщо ж громада навчальні заклади відстояла – автобусів не виділятимуть», - додав депутат.

Зважаючи на це, Вячеслав Рубльов адресував свій запит голові Волинської облдержадміністрації Володимиру Гунчику з вимогою надати інформацію у розрізі районів щодо закриття чи реорганізації закладів середньої освіти, вказати перелік тих освітніх закладів, які передані цього року на баланси сільрад. Також укропівець просить надати роз’яснення щодо ціни, за якою закуплені автобуси, пояснити критерії почергового забезпечення навчальних закладів шкільними автобусами. Ще один пункт вимог у запиті стосується надання інформації щодо виділення коштів державної субвенції на утримання шкіл у співвідношенні до кількості учнів (у розрізі кожного району).

Колеги запит підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ytr Показати IP 9 Вересня 2016 14:02
молодець гунчик.оце так намив на кожному по 200 000 гривень.не переживай.наше би*ло все пробачить.
до ytr до ytr Показати IP 9 Вересня 2016 15:15
...наше би*ло все пробачить. А ти хто?
брена Показати IP 9 Вересня 2016 14:04
гунчик на карман поклав куш
123 Показати IP 9 Вересня 2016 14:16
А че нам, денег завались. И сам у себя гуня купил, так что не копейничал!
нхя не смішно Показати IP 9 Вересня 2016 14:40
Марки автобусів однакові, чи різні? Може там покупляли кацапські говн*ПАЗи, а наші купили трошки дорожчі, і все ж трошки кращі Богдани?
Анатоль Показати IP 9 Вересня 2016 14:49
отак і живемо по-новому: з новими тарифами, старими зарплатами. А там (нагорі) наші небожителі як жили файно, так і продовжують. У них усе по-старому. За наш з вами рахунок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus