USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинь – у переліку регіонів, де можуть відключати світло за несплату і нараховувати пеню за борги по ЖКГ

12 Січня 2024 19:46
Кабінет Міністрів своєю постановою від 29 грудня 2023 року знову дозволив у більшості регіонів припиняти надання житлово-комунальних послуг населенню в разі несплати, а також нараховувати та стягувати неустойку (штрафи, пеню), інфляційні нарахування, проценти на заборгованість за послуги ЖКГ.

Цей документ набув чинності 30 грудня 2023 року, пишуть Українські новини.

До переліку таких регіонів увійшли Київ та Київська область, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька області.

Читати ще: Українців каратимуть через борги за світло. Кому відключатимуть електроенергію

Крім того, до цього переліку станом на 11 січня увійшли:

– Дніпропетровська область, за винятком деяких територіальних громад Криворізького, Нікопольського, Синельниківського районів.

– Запорізька область, за винятком окупованих РФ територій, всієї території Запорізького району та територіальних громад Василівського та Пологівського районів.

– Миколаївська область, за винятком частини території Очаківської міської територіальної громади, яка окупована РФ, а також низки територіальних громад Баштанського, Миколаївського районів.

– Сумська область, за винятком низки територіальних громад Шосткинського, Охтирського, Сумського, Конотопського районів.

– Харківська область, за винятком окупованих РФ територій, а також низки територіальних громад Богодухівського, Куп’янського, Чугуївського, Ізюмського, Харківського районів та території Лозівського району.

– Херсонська область, за винятком окупованих РФ територій, а також низки територіальних громад Бериславського та Херсонський районів.

– Чернігівська область, за винятком низки територіальних громад Новгород-Сіверського, Корюківського, Чернігівського районів.

– Донецька область, за винятком окупованих РФ територій, а також низки територіальних громад Краматорського, Волновахського, Бахмутського та Покровського районів.

Заборона на припинення надання послуг ЖКГ населенню за несплату, а також заборона на нарахування та стягнення неустойки на заборгованість за ці послуги продовжить діяти на територіях, на яких ведуться бойові дії (території можливих бойових дій, активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси) та на тимчасово окупованих Росією територіях.

Перелік цих територій затверджує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Крім того, санкції не будуть застосовуватися до громадян, нерухоме майно яких було пошкоджено внаслідок воєнних (бойових) дій за умови інформування про такі випадки комунальних структур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пан Показати IP 12 Січня 2024 20:01
бо слуги народу
Фіма до пан Показати IP 13 Січня 2024 07:01
Мдааа....хтось в груди себе бив та обіцявся ніяких відключень, підвищень,штрафів до кінця війни, обіцянки-цяценьки а дурням радість.....
скептик Показати IP 12 Січня 2024 20:04
от якби ще кабмін так само справно піднімав доходи населення для того щоб воно мало змогу оплачувати драконівські тарифи
Зе владУ Показати IP 12 Січня 2024 21:11
Ублюдки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus