USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинь – лідер з кількості абортів на заході України

30 Березня 2012 12:18
Найбільшу кількість абортів у західних регіонах роблять саме на Волині. Щоправда, саме на заході у порівнянні з усією Україною кількість абортів - найменша.

Про це інформує ТСН із посиланням на «Газету Кевскую».

Згідно зі статистикою, Севастополь є столицею абортів в Україні. Не набагато далі у справі абортів від Севастополя «пішли» Кіровоградська, Донецька, Київська, Херсонська і Вінницька області.

Найменше абортів роблять на заході України – у Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській областях.

Однак, Волинська та Львівська області – єдині із західних регіонів, котрі не потрапили до списку тих, де абортів - найменше.

Так, у порівнянні з Рівненською областю, де кількість абортів на тисячу жінок репродуктивного віку становить 6,08, на Волині ця цифра дорівнює 12,5. У Севастополі - 20,20.

Доповнює список областей з найменшою кількістю абортів Сумська область (7, 64).

Коментуючи ідею церкви про заборону абортів, яку підхопили нардепи, головний акушер-гінеколог МОЗ В'ячеслав Камінський зазначив: «Лікарі проти абортів, але однозначно проти їх заборони». Мовляв, це призведе до збільшення кількості кримінальних абортів та зростання материнської смертності, а пацієнт повинен мати право вибору.

«Обмеження на порядок проведення аборту повинні бути. У тій частині, наприклад, що процедуру не можна робити протягом години після звернення пацієнтки. Потрібно впевнитися, що це не спонтанне рішення під впливом емоцій. Як мінімум два-три дні має піти на огляд, співбесіда з психологом, соціальним працівником. На цьому ж етапі можуть підключатися і представники церков», - вважає Камінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тиць-здиць Показати IP 30 Березня 2012 13:56
Просто в нас найпрацелюбніші гінекологи.
Лікар Показати IP 1 Квітня 2012 10:28
Волинь лідер по б...ву!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus