USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь була перекредитована

18 Грудня 2008 17:00
Начальник управління Національного банку Україні у Волинській області Олександр Бєлік охарактеризував стан справ у банківській галузі під час спільних зборів профспілкового активу та антикризового комітету Волині, – повідомляє 18 грудня репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів Олександр Бєлік, тільки за одну декаду жовтня депозити населення лише на Волині зменшилися на 77 мільйонів гривень. І цей процес набрав величезних обсягів. Пан Бєлік зазначив, що якби не було двох відомих непопулярних постанов Нацбанку, то банківська система України впала би.
 
Керівник НБУ на Волині зазначив, що приблизно на цей період припадає багато повернень кредитів, взятих банками в Україні за кордоном. Проте якщо раніше відсоткова ставка поза межами України була кілька відсотків, то зараз вона у кілька разів зросла. Відповідно, банки на Україні терплять збитки.
 
За словами пана Бєліка, за останні 15 днів на Волині банками куплено валюти на 52 мільйони гривень, а продано вдвічі менше, що на думку банкіра, є позитивом.
 
Також очільник Нацбанку в області, порівнявши частку Волині в економіці України з обсягами залучених кредитів, зазначив, що Волинська область перекредитована.
 
Олександр Бєлік заторкнув і питання «Промінвестбанку», який мав одні з найбільших розмірів чистих активів на Україні. Щодо нього відбулася спроба рейдерського захоплення і держава мусила взяти ситуацію під власний контроль. Проте вже, за словами пана Бєліка, тимчасова адміністрація закінчує свою роботу, оскільки з’явився потенційний покупець з-за кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus