USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині ніяк не поділять на державне й комунальне

27 Вересня 2011 15:46
Одне з головних завдань в діяльності обласної влади – розмежування земель державної та комунальної власності, - наголосив на обласній селекторній нараді у голови облдержадміністрації Бориса Клімчука начальник головного управління Держкомзему в області Василь Василенко.
Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, до обов'язкового розмежування земель зобов'язує відповідний закон, а подбати про його виконання мають представники влади на місцях. Чиновник нагадав керівникам районів, територіальним органам Держкомзему і сільським головам, що є доручення Президента України Віктора Януковича, згідно з яким до 1 липня цього року повинні завершити розмежування земель державної і комунальної власності.
Попри те, що в області прийняті всі рішення - справа рухається дуже повільно. В процесі задіяно лише 28 місцевих рад на території 9-ти районів. Роботи з розмежування навіть не розпочаті в Горохівському, Камінь-Каширському, Локачинському, Любешівському, Ратнівському, Старовижівському і Шацькому районах, а ще — в усіх містах обласного значення. Причиною, за словами Василенка, є нестача коштів, а потрібно 10, 5 мільйона гривень.
«Наше завдання – не втратити час і зберегти землі для громади. Законодавець вирішив до 1-го січня 2015 року умовно назвати землі комунальними. Якщо до вказаного часу ви цього не зробите і землі населених пунктів Волині не будуть розмежовані на комунальні і державні, то надалі право розпоряджатися ними матиме держава»- сказав голова облдержадміністрації Борис Клімчук, звертаючись до керівників районів та міст області.
До речі, в області налічується 1 283,7 тисячі га земель державної власності, які підлягають розмежуванню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Заявниця Показати IP 27 Вересня 2011 20:48
Дуже добре, що Василенко В. справедливий чиновник. Лише він допоміг мені вирішити питання, з яким оббила багато порогів чиновницьких кабінетів. Дякую за допомогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus