USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинь можуть «вплутати» у «велику енергоресурсну політику»?

28 Січня 2013 15:55
Підписання угоди на розробку паливно-енергетичних ресурсів між Україною та компанією «Royal Dutch Shell» могло спонукати російський Уряд вимагати в України гроші за недобір газу.
Таку думку висловив голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час оперативної наради 28 січня.
За словами губернатора Волині, підписання угоди між українським Урядом і компанією «Royal Dutch Shell», яке відбулося 24 січня, має велике економічне і зовнішньополітичне значення. Мовляв, такий висновок він може зробити, зважаючи на свою дипломатичну практику в минулому.
«Можливо, це комусь вже не сподобалося. А, очевидно, не сподобалося, тому що заявка «Газпрому» на 7 мільярдів за невибраний нами газ з’явилася на другий день після цього. Це велика політика, великі справи», - зауважив губернатор Волині.
І хоч Борис Клімчук безпосередньо не причетний до цієї справи як дипломат, утім, зазначив, що нещодавно теж вирішував «паливно-енергетичні» питання.
Так, за його словами, він підписав дозвіл про проведення геологічної розвідки з вивчення покладів нафти та газу на Гончо-Бродівській площі, що на Волині.
Нагадаємо, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» відзвітувалися перед Волинською ОДА, що у Володимир-Волинському, Ковельському, Локачинському, Рожищенському та Турійському районах на Волині знайшли поклади нафти і газу.
За словами губернатора, глибина залягання цих пластів становить приблизно 3,5 кілометри. А це достатньо для того, щоб подумати про видобування цих корисних копалин в області.
«Я не кажу, що це будуть Емірати, чи Кувейт. Але щось може бути цікаве. Є привід подумати за волинський нафтовий клондайк», - підсумував Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 28 Січня 2013 17:02
Нафтової клондайк для окремо узятих осіб.
Автомобіліст до Лучанка Показати IP 29 Січня 2013 08:59
Один вже був - автомобільний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus