USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Волинь» у першому матчі весняної частини чемпіонату не змогла здолати «Авангард». Фото

24 Березня 2019 10:25
Більше чотирьох місяців тривала перерва у Чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги. За цей час Федерація футболу України встигла зняти з луцької команди 6 очок за борги із трансферу перед сербом Іваном Рогачем. Таким чином підопічні Андрія Тлумака скотилися на 3 позиції у турнірній таблиці та перед стартом весняної частини чемпіонату займали 5 місце.

Саме тому гравцям луцької команди будь-що потрібно було здобувати 3 очки у домашньому матчі 19 туру проти краматорського «Авангарду». Тренерський штаб лучан, який у цьому матчі очолював Андрій Сапуга через дискваліфікацію головного тренера, виставив на гру фактично осінній склад, за виключенням новачка Волошиновича, який зайняв місце на лівому фланзі півзахисту. Щодо тактичних розстановок, то відзначимо вихід у старті двох опорних півзахисників – Курка та Бартуловича, а також вихід з перших хвилин форварда Карпенка.

Поєдинок у Луцьку розпочався з хвилин мовчання одразу за трьома друзями «Волині», які відійшли у вічність протягом зимової перерви, – журналістами Юрієм Яцюком та Романом Флішаровським а також офіцером безпеки клубу Миколою Ворошило...

Перший момент у матчі вдалося створити лучанам: на 2 хвилині Кожанов виконав подачу зі штрафного, але Болденкову вдало замкнути її не вдалося. Потому двічі атакували гості, але впевнено на виході грав Богдан Когут. По-справжньому небезпечну атаку «Волині» вдалося організувати на 8 хвилині, коли Бартулович віддав з глибини поля на фланг на Кожанова, Денис прострілив в центр штрафної на Хагназарі, але іранець пробив слабко та точно у руки кіперу гостей.

Згодом той же іранський легіонер «Волині» втратив ще одну прекрасну нагоду, коли його удар з декількох метрів Денчук без проблем перевів на кутовий.

Після цього гра перемістилася більше у центр поля з невеликою перевагою лучан. Зауважимо лише, що перше флангове підключення капітана лучан Сергія Сімініна сталося аж на 30 хвилині поєдинку, але до його подачі Карпенку дотягнутися не вдалося. До кінця тайму гострих моментів у команд не було, запам’ятався лише удар Матяжа з лінії штрафної, який вдало заблокували захисники «Волині».

Другий тайм розпочався без замін та чи не найкращого моменту у «Волині» за всю гру: Карпенка вивели віч-на-віч із Денчуком, Ігор зумів пробити повз голкіпера, і коли здавалося, що рахунок у матчі буде відкрито, захисник гостей виніс м’яч із лінії власних воріт.

Минуло ще 10 хвилин і «Волинь» залишилася у більшості: хорошу флангову комбінацію після якої Кожанов входив до штрафного гостей не за правилами зупинив Ємець. За це отримав другу жовту картку від арбітра зустрічі та залишив свою команду у меншості.

Одразу після цього у «Волині» відбулася перша заміна: новачка Волошиновича на фланзі пізахисту змінив ще один новачок Артур Западня. Згодом Карпенко поступився місцем на полі Олександру Климцю.

Гра тривала у тому ж руслі, але «Волині» все ніяк не вдавалося довести власні атаки до логічного завершення чи хоча б удару в ствір воріт, а от гостям вдався хороший вихід в контратаку на 75 хвилині гри. Спочатку дальній удар на кутовий перевів Когут, під час виконання якого арбітр зафіксував порушення правил у штрафні зі сторони Сімініна та призначив пенальті. Кірієнко з точки був точним та відкрив рахунок у матчі: 0-1.

Після пропущеного голу у «Волині» на полі з’явився другий форвард: Козьбан вийшов замість Цюпи. Також на позицію форварда змістився Міха Горопевшек. Лучани намагалися будь-що відігратися, але до логічного завершення жодна з атак господарів поля так і не дійшла, хоча моменти були у Бартуловича та Климця.

Наприкінці основного часу матчу гості лишилися догравати в дев’ятьох: другу жовту за затримку часу отримав Сухаров. За хвилину до фінального свистка шанс відзначитися отримав Бартулович, але удар Младена метрів з 11, після скидання від Западні, полетів значно вище воріт.

У підсумку, лучани в більшості та за територіальної переваги мінімально поступаються «Авангарду», пропускаючи команду з Краматорська на 5 місце у турнірній таблиці, та значно погіршують власні шанси на вихід до Прем’єр-ліги у цьому сезоні.

На післяматчевій прес-конференції наставник «Авангарда» Олександр Косевич, першою чергою, відзначив характер своєї команди: «Сьогодні ми могли грати в своє задоволення, в той час, як вашій команді конче необхідно було здобувати 3 очки. Перед грою ми зустрічалися з власними вболівальниками та пообіцяли, що їм за нашу гру соромно не буде. Вважаю, що з цим ми впоралися».

Щодо турнірних амбіцій своєї команди то Косевич зазначив, що як таких у команди їх немає: «Так, завдань немає, але дуже хотілося футбольну весну розпочати з перемоги. Нам ще далеко до Прем’єр-ліги за інфраструктурою, але ми потроху розвиваємось та готуємось. Так склалось, що наше місто знаходиться у прифронтовій зоні, тому футбол для місцевих жителів є чи не єдиною віддушиною».

Тренер «Волині» Андрій Сапуга розпочав свою прес-конференцію з привітання із початком весняної частини чемпіонату. Він також зазначив, що у тренерського штабу жодних претензій до команди немає: «Звичайно ми хотіли перемогти та здобути такі важливі 3 очки, проте не вдалося реалізувати моменти в заключній їхній стадії».

Андрій Михайлович відзначив також, що далася взнаки відсутність на тренерському містку головного тренера команди Андрія Тлумака: «Без нього на «бровці» було трохи незвично. Звісно, йому краще вдається керувати діями команди, але ми й надалі будемо робити все від нас залежне аби вивести команду до елітного дивізіону».

Текст: Богдан Приступа
Фото: Микола Мартинюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Березня 2019 10:53
Спорт це політика. Футбол це двойна політика.
Павлик Морозов Показати IP 24 Березня 2019 11:30
Кварцяного В.В. - головним тренером. ФК "Волинь", не тільки в Прем"єр Лігу України увійде, але і в 6-ці кращих клубів України буде.
Вболівальник Показати IP 24 Березня 2019 11:36
Вдома,в більшості-це провал і сором.Який вихід в премєр лігу?Що там робити?
Олександр Показати IP 24 Березня 2019 12:14
А тепер визнаємо: цілий ряд перемог "Волині" у першому колі були геть не переконливі за грою, зате кілька поразок від "Дніпра" (особливо одна із них) - це було жесть...
ТОЛІК Показати IP 24 Березня 2019 13:43
Волині давним давно пора змінювати підхід до роботи з командою дорослих та з дітьми. Слід змінювати менеджмент та тренери мають вчитись, а не набирати всезнайок. На Волині куча талановитої молоді, однак чомусь грають не наші хлопці. Емблему змінити як застарівшу, заключити договори про співпрацю на взаємовигідних умовах з ДЮСШ, ДЮФК...
Толіку Показати IP 24 Березня 2019 16:47
Не все так просто... Рік тому наша молодь вже грала. Якщо ви цікавитеся грою команди, то памятаєте той ужас. І при тому, у нас справді непогана система підготовки. Чому давно не виростають якісні футболісти - питання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus