USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинь визначилася зі своїми кращими книгами за 2008 рік

23 Грудня 2008 12:41
Сьогодні, 23 грудня, відбулися урочистості з нагоди відзначення переможців другого етапу конкурсу «Світ волинської книги-2008». Цьогоріч на конкурс подали роботи 49 авторів, – повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю ОДА, цей конкурс проводили обласна державна адміністрація спільно з обласною організацією Національної спілки письменників України з метою популяризації книг волинських авторів, пропаганди творчого доробку письменників, краєзнавців та науковців. Члени журі, відповідно до положення про конкурс, визначили трьох переможців у кожній номінації.
Дипломом обласної державної адміністрації та грошовою премією нагороджено прозаїків Віктора Вербича за книгу «Карб єдиної дороги», Івана Корсака («Таємниця святого Арсенія») та Йосипа Струцюка («Цвіт дикої шандри»).
У номінації «Поезія» такі ж нагороди отримали Петро Мах за збірку поезій «Корогва», Ігор Ольшевський (збірка «Зодіакальне світло») і Василь Слапчук (збірка поезій «Золоті куполи»).
Серед наукової літератури кращими визнано книги Ніни Горик («Тематичні розробки уроків з української літератури», 9 клас), Миколи Кучерепи («Волинь пам’ятає. Відлуння на Волині Голодомору 1932-1933 років у Радянській Україні»), Михайла Кучинка, Григорія Охріменка та Володимира Савицького (книга «Культура Волині та Волинського Полісся княжої доби»).
У номінації «Історико-краєзнавча література» перемогли книги Олени Бірюліної та Андрія Бондарчука («Лямент…»), Василя Гея («Кому важка наука різномовності»), Феодосія Мандзюка та Валентини Окуневич («У Луцькому замку»).
Кращими дитячими книжками визнано «Загадковий дирижаблик» Надії Гуменюк, «Такої мами нема ні в кого» Івана Чернецького та «Володимир Лис про Сократа, Данила Галицького, Фернандо Магеллана, Ісаака Ньютона, Шарлотту, Емілі, Енн Бронте» Володимира Лиса.
Заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук, вручаючи нагороди переможцям другого етапу конкурсу «Світ волинської книги-2008», наголосив, що «книга є одним із визначальних факторів формування громадянського суспільства, відродження духовності, збагачення культурних традицій нашого регіону і країни». Він подякувати усім авторам за активну громадянську позицію, а поліграфістам – за добрий друк книг.
Пан Кравчук побажав усім учасникам урочистої церемонії наполегливості й успіхів, щастя, здоров’я та творчих здобутків. Він також привітав із днем народження знаного волинського письменника Івана Чернецького і разом із головою обласної організації Національної спілки письменників України Ніною Горик поїхав до нашого Шевченківського лауреата Василя Слапчука, щоб особисто привітати його з перемогою у конкурсі та з днем народження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Журналіст Показати IP 23 Грудня 2008 13:27
У час, коли Президент закликає губернаторів і народ економити, влада на Волині видає за держані кошти не завжди достойні книги. Ще й виділяє потім за них премії. Вже видана книга нині для автора велике щастя. Запитайте, як видають книги Сергій Цюриць і Сіма Кордунова... Мабуть справа в тім, що волинські письменники (за певним, звісно, винятком) надто нахабні. То квартиру їм дай, бо вони "письменники і журналісти". Хоча Гуменюк і Лис вже отримали дві державні квартири... То книгу видай, що я накалякав... Поцікавтеся, як вони, ці книги, продаються! Такий підхід вражає простих, як ми пишемо, людей Волині. Влада ж не вирішує їхніх квартирних питань, не вирішує їхніх особистих бізнес-планів (а таким і є книга).
Sid Vicious Показати IP 23 Грудня 2008 14:09
А Вербич і Корсак дійсно такі видатні прозаїки? Бо без усіляких вагань спадає на думку "владний блат" у відзначенні їхніх творінь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus