USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян, які хочуть здати кров, просять попередньо телефонувати

25 Лютого 2022 16:28
У Центрі служби крові просять волинян, які хочуть стати донорами, не створювати ажіотаж і попередньо телефонувати та записуватися або залишати свої контактні дані.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла тимчасова виконувачка обов’язків медичного директора КП «Волинський обласний Центр служби крові» Валентина Крам.

З її слів, станом на сьогодні компонентів крові на Волині є в достатній кількості.

«Забори йдуть регулярно. Ми працюємо в звичайному режимі. Прийом донорів відбувається в Луцьку з 8.30 до 13.00 та Володимир-Волинському відділенні трансфузіології з 8.30 до 15.00», - пояснила вона.

З її слів, наразі донорів приходить в достатній кількості, а тим, хто хоче здати кров, радять попередньо телефонувати, щоб не утворювати великих черг.

«Ажіотажу бажано не створювати, якщо люди хочуть стати донорами, ми їм радимо попередньо телефонувати в Центр крові і ми будемо записувати. Наразі прийшло дуже багато людей, ми записуємо номери телефонів, групу крові і тоді будемо при потребі телефонувати. Потрібно пам’ятати, що компоненти крові мають термін придатності і такої кількості одномоментно нам не потрібно. Тому радимо донорам приходити певними групами. Наприклад, якщо колектив якогось підприємства захотів, то ми рекомендуємо приходити групами по 10-15 людей, не більше. Адже в нас є і постійні донори. Для забезпечення області нам треба одночасно від 50 до 70 донорів, тому радимо попередньо телефонувати до Центру і питати, коли можна підійти», - пояснила вона.

До слова, сервіс ДонорUA опублікував інтерактивну карту з центрами, де можна здати кров на території всієї України. Переглянути її можна за посиланням.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus