USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинян можуть покарати за портрети президента

4 Грудня 2013 10:21
На тих, хто знімав портрети президента зі стін ОДА, можуть завести кримінальну справу.

Правоохоронці перевірять, чи був склад злочину, коли в кабінетах облдержадміністрації мітингуючі знімали портрети Віктора Януковича, повідомив прокурор області Андрій Парака під час прес-конференції сьогодні, 4 грудня.

Він наголосив, що нормами чинного законодавства України передбачена відповідальність за групове порушення громадського порядку, масові заворушення, заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку, хуліганство, наругу над державними символами, незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, захоплення державних або громадських будівель чи споруд, погрозу або насильство щодо працівників правоохоронних органів, державних чи громадських діячів, втручання у їх діяльність та самоправство.

Волинські Новини поцікавилися, чи кваліфікується зняття портретів Президента зі стін кабінетів ОДА наругою над державними символами, і яке покарання може грозити за ці дії. У відповідь прокурор зазначив, що цю подію детально перевірять, і якщо правоохоронці віднайдуть ознаки кримінальних дій, то винних притягнуть до відповідальності. Окрім того, він закликав не порушувати громадський спокій і не піддаватися на провокації.

«Дотримуйтесь цивілізованих методів висловлення протестів, не порушуйте закон, не захоплюйте приміщень, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян, не блокуйте руху на дорогах, не провокуйте сутички. В умовах сьогодення усі події фіксуються на технічні засоби. Усім протиправним діям нададуть правову оцінку, незалежно від того, хто їх вчинив», - звернувся до всіх учасників і організаторів масових акцій Андрій Парака .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
саша Показати IP 4 Грудня 2013 10:35
Здравствуй жопа , НОВИЙ ГОД. ОТ ВАМ И ПЕРЕВАРОТ... ЦІКАВО КОЗО ЗРОБЛЯТЬ КОЗЛОМ ОТПУЩЕНИЯ...
Ворон Показати IP 4 Грудня 2013 10:59
Ого, портрети Яника прирівняють до державних символів,,, А ікону Януковича повісять у всіх храмах, на вході, для поцілунків, і оголосять християнською святинею? Це буде як при Сталіні - портрет в кожну хату? Волинське керівництво - найкраще на Західній Україні!!! Молодці!!!
правильно Показати IP 4 Грудня 2013 11:08
зырвали роботу державних установ - тепер нехай выдповыдають.
неправильно до правильно Показати IP 4 Грудня 2013 11:19
клавіатуру забув змінити))
юрист-практикант Показати IP 4 Грудня 2013 11:14
Перевірять. Якщо цвяхів зі стіни не повиривали, то порушення нема. Ну, а не дай Боже ,разом з цвяхами,- то це вже кримінал, безумовно. Отако, дарагіє таваріщі..
Юрист Показати IP 4 Грудня 2013 12:02
А як Вам кваліфікація за ч.3 ст. 186 КК (Грабіж) - відкрите викрадення чужого майна поєднане з проникненням у приміщення. В даному випадку відкрите заволодіння державним майном, так як портрети скоріш за все на балансі стоять та й коштують трохи гривень. Здається цього досить буде для Гузя і КО.
Ворон до Юрист Показати IP 4 Грудня 2013 15:54
ти ба, як хвацько завернув..
АФАНАСІЙ ЮРИСТУ до Юрист Показати IP 4 Грудня 2013 16:04
Злочин- це зняття державного прапора,а не портрета державного ідола.І ще згадайте відповідь на питання:"Що таке дежава?" І хто такий народ?
Юрист 2 до АФАНАСІЙ ЮРИСТУ Показати IP 4 Грудня 2013 17:23
Тобто якщо я завтра прийду до вас в хату і вкраду портрет щевченка чи біографію бандери то це буде не злочин?
Ворон до Юрист 2 Показати IP 6 Грудня 2013 14:03
юрист2 плутає поняття приватної власності і адміністративної будівлі?
Законопридумець Показати IP 4 Грудня 2013 19:59
Пропоную прийняти закон, яким заборонити вішати президентів в кабінетах
СПОСТЕРИГАЧ Показати IP 4 Грудня 2013 20:50
Взять на память портрет никому не запрещено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus