USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинян навчають, як перетворювати ідеї у проекти

19 Липня 2016 21:07
Цикл семінарів «Від ідеї до проекту», які проводяться в усіх районах Волині, запровадив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», - повідомили на сайті Фонду.

Мета таких заходів – надання інформації щодо процедури підготовки аплікаційних форм та матеріалів, які необхідні для участі у проекті Фонду «Ініціативні громади», а також в конкурсах всеукраїнських й міжнародних програм.

На зустріч завітали мешканці Любешівського району.

«З кожним роком спостерігається тенденція до активізації діяльності представників громадського сектору, особливо помітна їхня активна участь у програмах міжнародної технічної допомоги. Тому громаді корисно знати про етапи створення таких проектів, адже це допоможе у залученні додаткового фінансування для вирішення їхніх проблем.

Процес підготовки проекту передбачає детальний опис проектної ідеї з визначенням цілей, завдань та результатів, планування усіх заходів, складання бюджету, формування логічної матриці проекту.

Особливої уваги потребують етапи реалізації проекту, звітування та подальша стійкість його результатів. Всі ці етапи щодо перетворення ідеї в проект ми намагаємося якнайширше висвітлити під час семінару», – розповідає радник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» з питань міжнародного співробітництва Олена Ітані.
Серед учасників семінару були й ті, хто вже робив перші спроби у написанні проектів. Одна з них – Ірина Лук’янчук. Вона мешкає у селі Залаззя Любешівського району, у якому, на її думку, проблем хоч відбавляй. Для того, щоб частково сприяти їх вирішенню створили ініціативну групу, до якої входять: сільський голова, батьки та педагоги школи. Вони спільно підготували проект.

«Я навчалася в Тернопільському національному університеті на факультеті соціальної педагогіки. У нас був курс, на якому навчали писати проекти. Ці знання допомогли мені, – розповідає Ірина Лук’янчук. – Нашій ініціативній групі вдалося підготувати два проекти: перший – спрямований на встановлення дитячого майданчика, другий проект стосується оформлення класу іноземних мов. Ми подали їх на конкурс у Любешівське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
На семінарі учасники задавали запитання, а радник голови правління з питань міжнародного співробітництва Олена Ітані давала відповіді, які містили рекомендації щодо перетворення ідей громади у конкретні проекти.

Кількість поставлених запитань – свідчення того, що на Любешівщині аудиторія зацікавлена у розбудові рідного краю та прагне спільно змінювати життя свого району.

Тетяна Будько досвіду у написанні проектної роботи немає. На цьому семінарі жінка отримала інформацію, яку вона може використати у майбутньому.

Пані Тетяна хоче, аби у Любешівському технічному коледжі Луцького національного технічного університету для студентів облаштували комп’ютерний клас. Але поки це питання не на часі, ініціативна громада працює над проектом зі встановлення енергозберігаючих вікон у навчальному закладі.

«Діти зимою мерзнуть, не можуть скинути верхній одяг на заняттях. Ми з керівництвом створили ініціативну групу, для того, щоб підготувати проект на встановлення в коледжі вікон. Є такі аудиторії, що ми боїмося їх відкрити, бо вони можуть просто рухнути», – каже завідувач відділення з підготовки молодших спеціалістів коледжу Тетяна Будько.

Наймолодшим слухачем зустрічі стала Ірина Бондар. Аби почути поради створення проекту вона приїхала із села Мала Глуша, що на Любешівщині. Семінар додав Ірині впевненості та сил для підтримки сільської громади.

«Я отримала багато нових знань. Раніше я вже працювала у проектах, але їх не готувала. В майбутньому планую реалізувати свій проект, щодо будівництва будинку культури, який потребує реконструкції. Я планую бути керівником цього проекту. Вважаю, що саме молоді, креативні люди повинні займатися такими питаннями», – запевняє Ірина.

До офісу Представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», яке розпочало свою роботу 10 травня, у Любешівському районі, вже надійшло чимало проектів. Деякі із них Фонд вже підтримав.

«Звертаються ініціативні групи з сіл, де є багато дітей, але, на жаль, немає дитячих майданчиків. Вже є два таких проекти, які ми втілили у життя. Відкрили ігрові майданчики в селах Бірки та Залізниця в Любешівському районі.

Також звернулась ініціативна група, яка була створена на базі Любешівської музичної школи, із проблемою відсутності у закладі музичних інструментів. Опрацьований проект переміг у конкурсі, а заклад отримав ударну установку», – каже керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Любешівському районі Сергій Неймарк.

Як перетворювати ідеї в проекти вже знають мешканці Ківерцівського, Камінь-Каширського, Маневицього та Любешівського районів. Такі семінари відбуватимуться у кожному районі Волинської області на базі представництв Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus