USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян попереджають про ймовірне посилення карантинних обмежень

4 Вересня 2021 16:40
У разі подальшого збільшення кількості випадків захворювання на коронавірус у Волинській області можливе посилення карантинних обмежень.

Заступниця директора Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Надія Костирка на брифінгу в ОДА розповіла, що динаміка захворюваності на коронавірус повторює динаміку попереднього року і співпадає з епідемічним ростом ГРВІ в цей період.

«Кількість нових випадків захворювання в Україні зросла на чверть. Три дні поспіль коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування перевищує граничні для зеленої зони 4%. Це значить, що в найближчі тижні, ймовірно, будуть застосовані посилені карантинні обмеження», – сказала вона.

Читати ще: На Волині росте кількість хворих на COVID-19

Надія Костирка додала, що на сьогодні в області нараховується 309 активних випадків коронавірусу, показник – 30 на 100 тисяч населення.

На ускладнення епідемічної ситуації впливає поширення в Україні зареєстрованих випадків штаму «Дельта» – понад 520 на сьогодні. Серед волинян уже виявили сім випадків зараження штамом коронавірусу «Дельта».

«Окрім того, у ще 50 волинян зареєстровані наявні мутації, які також відповідають вірусу «Дельта». Усім – від 17 до 51 року. Всі – нещеплені», – сказала Надія Костирка.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 4 Вересня 2021 17:08
Транспорт їздить без масок- поліція ігнорує.... Публічні місця- без масок... Громадські зібрання - без масок.... на осінь буде дуже багато хворих.
Анонім до дідо Показати IP 4 Вересня 2021 18:46
І ти в це віриш?
Джек Показати IP 4 Вересня 2021 18:38
Ідіть в жопу
Людина Показати IP 4 Вересня 2021 21:36
Досить розводити і лякати людей!
Людина Показати IP 4 Вересня 2021 21:41
Досить розводити і лякати людей!
Лучанка Показати IP 4 Вересня 2021 22:46
Школа почалась, тому й ріст піде. Були канікули- був різкий спад. Що тут не зрозумілого?
Ще раз Показати IP 5 Вересня 2021 17:26
Маска не захищає того хто її носить від коронавіруса, її ефективність до 10%. Проте! Маска захищає людей від тих хто її носить і тут ефективність велика. Ніхто не знає чи він вже підхопив коронавірус чи ні, тому всі повинні носити маски щоб не заразити інших до часу коли зникне коронавірус повністю. А посилення карантинних обмежень буде реально через збільшення захворюваності через певні фактори: зменшення сонячної активності та зниження температури повітря, збільшення вакцинованих які стають "дипломованими" розносчиками хвороби через введення примусового вакцинування. Лише доведені факти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus