USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян-власників житла просять запобігти «некоректному оподаткуванню»

24 Лютого 2015 09:40
Власників житлової нерухомості - фізичних осіб запрошують до ОДПІ Волині за місцем розташування об’єктів нерухомості для звірки інформації про майно у базах даних.

Про це повідомляють у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Процес попереднього з’ясування інформації щодо власників житла, яке підлягає оподаткування, Головне управління ДФС у Волинській області ініціює з тим, щоб уникнути плутанини та некоректного нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - запевняють в ГУ ДФС Волині.

«Оскільки умови оподаткування нерухомого майна відповідно до законодавчих норм змінювалися, а наявні інформаційні ресурси не завжди точно відображають як повну картину щодо власників

нерухомого майна, так і площу об’єктів оподаткування, волиняни мають право самостійно звернутися до податкової інспекції, насамперед, з тим, щоб встановити достовірність наявних у фіскалів даних», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

В ГУ ДФС Волині уточнюють, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – запроваджено не так давно, тому формування баз реальних даних для оподаткування відбувається фактично з нуля.

«Тобто, ми отримали певну інформацію про власників житла з БТІ, однак ці бази не завжди повністю достовірні. Відтак, ми пропонуємо власника житлової нерухомості, а особливо тим, хто має декілька об’єктів, звернутися до фахівців органів ДФС Волині, зокрема в Центрах обслуговування платників, для звірки інформацію щодо об’єктів, які підлягатимуть оподаткуванню», - наголосив Віталій Чуй.

Нагадаємо, що фізичні особи в 2015 році будуть сплачувати податок на нерухомість за 2014 року за ставками, які діяли в 2014 році.

Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення - рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 метрів квадратних, різними видами нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує 370 метрів квадратних.

За загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 60 метрів квадратних для квартир і будинків більше 120 метрів квадратних, податок на нерухоме майно волиняни
сплачуватимуть вже у 2016 році.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що луцькі депутати пропонують внести зміни до рішення міської ради про встановлення податкової ставки на нерухоме житлове майно, зокрема, знизити її вдвічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
НЕЛУЧАНИН Показати IP 24 Лютого 2015 12:48
а зарплату держава не хоче збільшити ? у еуропі, куди так шибко україна сунеться голим задом, оподатковують РОЗКІШ, а не всю нерухомість підряд. чи квартира 60 кв.м - це розкіш ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus