USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянам невигідно вирощувати жито

23 Червня 2014 12:33
Посіви жита в області скоротилися на 3,7 тисячі гектарів, порівняно з минулим роком. Вся річ – у цінах. Цінова політика на жито - економічно невигідна для аграріїв.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 23 червня.

Начальник департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко розповів, що не всі зернові культури нині вигідно вирощувати. Зокрема, низька ціна на жито зумовила скорочення площ посівів цієї культури на 3,7 тисячі гектарів.

Вигідніше волинянам сіяти сою, горох та озиму пшеницю. Площі, засіяні цими культурам, - більші, ніж торік. Загалом на 270 тисячах гектарів планують зібрати близько 900 тисяч тонн збіжжя.

Жнива в області розпочнуться уже 26-27 червня зі збору озимих культур. У цей період планують розпочати збір озимого ячменю. А вже з 5-6 липня в планах - озимий ріпак. На жнива запланували залучити більше 3 тисяч комбайнів.

Зі слів Юрія Горбенка, 900 тисяч тонн зернових має вистачити на те, щоб забезпечити потреби області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus