USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинянам показали «Магію весни»

14 Березня 2016 07:00
«Магія весни» – це понад 50 картин ковельських художників, виконаних у різних техніках. Поряд із роботами вже відомих художників на виставці представили й нові імена.

Про це повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

Усі роботи різні, але однаково щирі, сповнені теплоти, гармонії, весняного пробудження природи. Дарують світлі та добрі почуття.

«Більшість із них дихають весною. Тематика трішечки розширилася. Ми включили тематику «Березневі коти...» Ціла стіна у нас вийшла різнопланових, різнохарактерних і реалістичних котиків. Художники, які багато років працюють, апробовують себе в нових техніках. Відчувається їхнє професійне зростання. І кожна виставка – це своєрідний старт для нових починань...», - каже художниця, співорганізатор виставки Оксана Цюп'яшук.

Творча спілка ковельських художників «Підкова» не вперше збирає під одним дахом картини місцевих майстрів живопису. Поряд із роботами вже відомих художників на виставці представлені й нові імена.

«Дуже мені сподобалися роботи Юлії Теличко, я їх вперше бачу. Порадували і потішили наші метри: Тетяна Степанюк, пані Марія Сорокіна, Оксана Цюп'яшук. Дуже гарна і позитивна виставка. І тепла, по-справжньому весняна... Живемо надією. Весна...», – говорить відвідувачка виставки Ніна Габрилевич.

«Весна – це найкраща пора року. Жіноче свято, тому жінки перважно представили свої роботи, дівчата. Молодь... Вся краса вилилася в їхніх полотнах. Мене захоплює ця виставка. Тим більше, що це така працездатність наших дівчат...», – ділиться враженнями голова обласного відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін.

«Художники працюють творчо, розвиваються. В кожній роботі на виставці видно щось інше, своє. І взагалі, я приходжу на цю виставку, щоб відпочити душею...», – говорить художниця Марія Сорокіна.

Художниця Лариса Іщук – не новачок на подібних форумах. Профільну освіту здобула в Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника. На виставці вперше представила свої роботи в техніці «валяння».

«Це така нова річ. Щоправда, більшість роблять такі об'ємні роботи. А я одразу вирішила, що це має бути щось подібне до картин. Спочатку мені захотілося оновити берет, бо мені схотілося весняного настрою. А потім вирішила, що і сумки будуть теж цікавими... Ольга Комісарик – вона вже працює з валянням давно. Є техніка сухого і мокрого валяння. Я для себе обрала технологію сухого валяння, а вона займається мокрим. Її картини об'ємні. А мої – площинні, як картини... », – розповідає художниця Лариса Іщук.

Організатори виставки та художники сподіваються, що ковельчани не оминуть увагою їхніх спільних зусиль. Загалом виставка порадує відвідувачів різноманітністю художніх форм та жанрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus