USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинянам «відкрили двері» в європейський бізнес

14 Жовтня 2014 14:51
Волинських аграріїв вчили, як потрібно заробляти гроші в країнах ЄС, виходячи на їхні ринки зі своєю сільгосппродукцією. Зокрема експерти наголосили, що в окремих галузях сільгоспсфери Україна - перша в світі.

Про це йшлося під час конференції Волинської торгово-промислової палати на тему: «Перспективи галузі сільського господарства в рамках підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС», яка відбулася сьогодні, 14-го жовтня в приміщенні обласної ради.

Як розповіли учасники зустрічі, «Торгівельний пакет» ЄС скасовує 83.4% від усіх ввізних мит для української сільгосппродукції. Окрім того, є 27 квот на різні товари, що відкриває економічне вікно у Європу для волинських підприємців-аграріїв.

«Я, як голова ОДА, вважаю, що розвиток сільгоспгалузі повинен йти в ногу з переробкою, які одна одну доповнюють, саме вони є одним з пріоритетів розвитки економіки нашого краю. Якщо проаналізувати експорт сільгосптоварів у країни ЄС, то за 9 місяців 2014-го року – це 3.5 мільярда доларів, що на 18% більше ніж торік. Так, вперше за багато років ми маємо позитивне сальдо. Оцінюючи динаміку, ми бачимо, що величезний ринок ЄС відкривається для українських товарів, втім, що досі є багато, зокрема, це підвищення якості і стандартів продукції», - розповів голова облдержадміністрації Володимири Гунчик.

Зі слів голови обласної ради Валентина Вітера, 17% ВВП області – саме продукти сільгосппродукції.

«Варто зауважити, що 60% нашої продукції йде саме на європейський ринок, тому ми цей захід і провели, аби волинські сільгоспвиробники дізналися про переваги своєї продукції, перспективи, які для них відкриваються на ринках ЄС, та можливі пільги», - говорить президент Волинської торгово-промислової палати Надія Мотронюк.

З цього приводу фахівці наголошують, що вперше товарообіг з ЄС став більшим ніж з Росією і країнами СНД.

«Зараз ми в Європу більше товарів експортуємо, ніж в країни СНД і нам є, куди далі рухатися. Ми можемо бути конкурентоспроможними. Про це свідчить те, що за останні 6 років Україна стала у світі номер один із виробництва олії. Зараз ми на 52% конролюємо цей ринок у світі. Окрім того, за останні 10 років ми вдвічі збільшили потужності вирощення пшениці і тепер є другими з експорту цих зернових в світі», - наголошує президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

Також під час цієї конференції волинська влада і бізнес підписали меморандум про співпрацю.

Зауважимо, що раніше експерти прогнозували економічний розвиток Волині, якщо рішучими кроками почати розвивати туристичну галузь, ІТ-сферу та сільське господарство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дійсно Показати IP 14 Жовтня 2014 15:35
ще яблок в польщу відвезіть і картоплі в Білорусь без митних податків..
МВ Показати IP 14 Жовтня 2014 16:23
Навчіться спочатку НЕ КРАСТИ, РЕЄСТРУВАТИ НАЙМАНУ ПРАЦЮ, не платити зарплату в конверті, НЕ ДАВАТИ ХАБАРІВ.... і заживемо краще ЄВропи ))))
віто до МВ Показати IP 14 Жовтня 2014 16:48
А Ви, я так розумію цього всього вже навчились. Може, поділитесь тут досвідом, як це: навчіться ви, а заживемо ми?
Галина до віто до віто Показати IP 15 Жовтня 2014 10:30
В нашій державі без хабаря і ні туди і ні сюди, а ти віто себе і засвітила, тобто, як брала хабарі, так і братимеш, почнемо із садочків, шкіл - жахливі беруть побори по 400гр. аби батьківські збори, якщо без грошей ,то можна не йти на збори, а лікарні, сам міністр ох. здор. виправдовує і захищає лікарів, якщо із сім'ї хтось потрапляє в лікарню самі ж лікарі обдеруть, як липку, що з боргами живуть по декілька років, то про цих людей ніхто не думає і не шкодує, а шкода хабарників бо збідніють, дільнична лікар не дасть лікарняного навіть з температурою 40 доки не заплатиш, в лікарню не покладуть поки не заплатиш, лікар не підійде на обході доки не заплатиш. хабрі скрізь, хоч з хати не виходь, і це ніколи не викоріниться, жах бере, не буде в нас держави європейської ,поки є хабарництво. Навіть подивитись в очі європейця погляд дорий, розумний, поміркований, подивися на нашого б'юрократа хитрий, оцінюючий, брехливий, крутиться як в'юн, не бачить нам Європи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus