USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинь - збиткова область, а Донбас вже «не годує» Україну?

12 Жовтня 2014 19:00
Волинь високо дотаційний регіон, а Луганська і Донецька області перестали «годувати» Україну вже з 2011-го року. Що треба зробити, аби Волинь «не просила милостині» й хто сьогодні «годувальник» нашої держави, - розповів експерт-економіст.

Спілкувався з репортером Інформаційного агентства Волинські Новини завідувача кафедри фінансів та оподаткування, професор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Микола Іванович Карлін.

«Щодо Волині, то наш край є високо дотаційним регіоном. Втім, є перспектива стати самодостатньою областю. Для цього необхідно прискореними темпами розвивати іноземний туризм, для цього є всі можливості й про це усі говорять, але, насправді, мало роблять. Також необхідно простимулювати малий і середній бізнес, аби він вийшов з тіні.

Окрім того, потрібно зробити податкову амністію для заробітчан, які привезли гроші в Україну і бояться їх легалізувати, аби не попасти під податкові санкції. Ці гроші якраз і можна було б використати на розвиток туризму, а також для малого й середнього бізнесу.

Звісно, що на Волині високим темпом повинен розвиватися агропромисловий комплекс. Зокрема, - це виробництво курятини та яєць. У цьому напрямку вже є певні досягнення у волинських аграріїв. Ця продукція зараз дуже добре йде в усьому світі, зокрема, в Азії, Африці, Латинській Америці. Окрім того, було б прибутковим виробництво свинини і її реалізація в країнах Азії та Африки. Бо попит справді є. Ще - може принести чималі економічні прибутки відновлення старих зв’язків з колишніми соціалістичними країнами, такими як В’єтнам, Куба, адже вони мають потребу в продуктах тваринництва.

Також у нашому краї необхідно робити ставку на ІТ-розвиток», - аналізує економічний потенціал і перспективи нашого краю Микола Карлін.

Щодо розвитку на Волині ІТ-сфери, раніше вже говорили громадські активісти. Зокрема, йшлося про те, що необхідно розробити стратегію планування розвитку Луцька на 2015-2030 роки, згідно з якою для залучення інвестицій пропонують робити ставку на туризм і ІТ-сферу.

Зауважимо, що на сьогодні, зі слів завідувач кафедри фінансів та оподаткування СНУ імені Лесі Українки Микола Іванович, найбільшими донорами державного бюджету є такі області: Полтавська, Дніпропетровська та Запоріжська. А Луганська й Донецька з бюджету більше беруть грошей, ніж отримують і так вже впродовж чотирьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
уважний Показати IP 12 Жовтня 2014 20:05
Не вступайте в дискусію з дончайником. Він тільки ввідводить від теми. Лейтмотив - Росія родіна слонфф.
читайте до уважний Показати IP 12 Жовтня 2014 20:10
госстат рф. офіційний гугл.бразилія та аргентина скоріше мають завоювати сівіт!
964 Показати IP 12 Жовтня 2014 21:22
працюйте і меліть дурниць!!!!
дєсантникам до 964 Показати IP 12 Жовтня 2014 21:27
http://www.trudvsem.ru/vacancies/Default.aspx?q=SURfUmVnaW9uV1AlM2Q2MCUyNkRhdGVGcm9tJTNkMjMuMDguMjAx
Тарасюк Сергій Показати IP 12 Жовтня 2014 21:43
Шановний Микола Іванович .Хочу нагадати що місто Луцьк в 2006 році давало 67 відсотків валового продукту в Волинській області. а дотаційною областю зробила популіська політика влади після 2006 року. Адже приємно згадати що перший банк з іноземними інвестиціями в Україні був відкритий в Луцьку. Вперше в Україні була зроблена компютерна карта Луцька, проплата комунальних послуг через єдиний сервер(навідь в Києві такого не було).починалось впровадження страхової медицини і ще ... По валовому продукту на душу населення ми мали 4 результат в Україні. На жаль з тих пір промисловість впала в 4 рази а будівництво в 6 разів. Тому вважаю що пріорітетами є -розвиток автомобільного машинобудування на базі Автомобільного заводу, будівництво оптового ринку та впорядкування торгової мережі міста і області,утеплення будинків, малий середній бізнес та ...Ще багато цыкавого було заплановано в програмі 2006-2010 реалізувавши її ми знову можемо стати донорами в державі , а не як зараз на 2/3 дотаційною областю.
ІМХО Показати IP 12 Жовтня 2014 22:14
Волині життєво необхідна децентралізація та повернення всіх територій, які історично, географічно і етнічно є Волинськими! Вугільна промисловість, торфовидобування, газ, ліс, бурштин, сільське господарство, фабрики, іноземні інвестиції і ще багато чого - це те, за рахунок чого Історична Волинь може стати подібною до Іспанської Каталонії за рівнем заможності. Нехай Президент впроваджує свій план по децентралізації, а також по об'єднанню областе й врегіони, як це було колись, от тоді побачимо, хто буде дотаційним. Туристична галузь, це найменше, на чому Волинь може заробляти.
Анонім до ІМХО Показати IP 13 Жовтня 2014 04:30
За повернення територiй полякам скажiть. Вже давно сплять i бачать,як що вiдтяпати.Над торфом добре гiдрики попрацювали.Болiт майже не залишили,так само як i лicу повирубовували.Та й землi на Волинi не такi родючi,щоб можна було на них добряче заробляти.
ІМХО до Анонім Показати IP 13 Жовтня 2014 08:35
Про землі я кажу в межах України - Рівенська, Кременецький р-н Тернопільської, Н. Волинський р-н Житомирської - це і є території Великої Волині. Щодо родючості земель - дуже суперечливе питання і я з Вами не згоден. землі на Волині прекрасні, аби тут можна було вирощувати основні злакові та бобові культури, які власне і є основою торгівлі, але сільське господарство це ще і скотівництво: корови, свині, птахи. Також можна розробляти тепличні госопдарства, які поширені, наприклад в Туреччині. Так, всього вирощувати може і не вдасться, але огірки, салати, цибуля, часник, шампіньойони можна вирощувати круглий рік. Якщо брати Волинь в Її історичних межах, то лісу буде достатньо, а щодо родовищ, то той рівень, на якому їх розробляли (зазвичай нелегальний і стихійний) не розкрив навіть 40% їхнього потенціалу. Ми можемо повністю забезпечити себе альтрнативними джерелами енергії, відмовившись від росіського чи будь-якого іншого газу. Далі, - спляча машинобудівельна галузь, КРК, який міг би виробляти картон і папір не тільки на експорт і в промислових потребах, але і для реалізації в межах держави, льон.комбінат, підшипниковий завод, кондитерський, спирто-горілчаний, цегельний - все це треба воскресити на повну потужість. А головне - залучення інвестицій, адже навіть якби в області поставити кілька заводів подібних до Нестлє, Крьомберга і МодернЕкспо, половина населення була би забезпечена роботою. Розробляти також можна кар'єри, дозволяти європейським фермерам відкривати фермерські господарства. Це все може зробити Волинь не гіршою за Монако, Голландію чи Ліхтенштайн. Потенціал є, треба просто, аби з центру не заважали людям працювати! Якби столиця не висмоктувала з регіонів останні сили, то і бізнесмени звідси не тілкали б.
макеевчанин до ІМХО Показати IP 13 Жовтня 2014 20:25
да вы милейший сепаратист,что это значит отдайте нам наши земли и мы тут сами перестанем быть дотационными,немедленно разбомбить все предприятия, АТО иж чего удумали ,не мешать им ,фигушки,раз назначили вас побирушками вот и выгребайте от элитных украинцев
Света Показати IP 12 Жовтня 2014 22:24
У нас правительство и чиновники збиткови, бо воруют немерянно. Как там в пословице, у дурного мужика и умная жена будет дурой, а у умного и дурочка умницей.
Хлоп до Света Показати IP 13 Жовтня 2014 10:05
Я б поміняв місцями: в розумної жінки і дурень розумний, а в дурної ....
макеевчанин Показати IP 13 Жовтня 2014 20:17
из 25 комментов только 10 разрешили прочитать,цеевропа )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus