USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Волинянка із сім’єю створює бетонні скульптури на власному подвір’ї

11 Листопада 2023 07:09
Господарка Галина Гречко, яка проживає поблизу селища Любешів, створила справжнє королівство різноманітних бетонних скульптур під власними вікнами. Жінка ділиться, що має таке захоплення ще з дитинства. Поштовх до цієї справи дало ремесло батька, який ліпив печі з глини. Тоді й собі спробувала щось змайструвати.

Жінка вступила до вишу на спеціальність «Дизайнер інтер’єру», де кілька років вивчала створення скульптур. Перші великі вироби Галина Гречко робила разом із чоловіком, йдеться в сюжеті «Конкурент TV».

«Він запропонував залити мені бетон на ніч, а зранку я мала його вирізати. Бетон тоді був напів сирим. Щоби ніхто не бачив, заховалися за хлівом (сміється)... Чоловік залив бетон у старій бочці, а в мене вийшло зробити грибочка, який досі зберігаю», – ділиться майстриня.

Читати ще: Під час благодійної виставки на Волині зібрали понад 110 тисяч гривень для військових

Жінка зазначає, що зараз працює разом із чоловіком та братом. Чоловіки роблять різні конструкції, а вона різьбить. Як зізнається скульпторка, улюблена справа приносила гарні гроші.

«Перед війною створювали великі й гарні роботи. Нас запросили в Житомирську область, де пропрацювали понад два роки. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, просили створювати маленькі скульптури», – зазначила Галина Гречко.

Улюблених фігур жінка не виділяє, своїй справі віддається сповна. Раніше бралася навчати ремеслу дітей. Також майстриня разом із маленькими мешканцями села робила окопні свічки для наших захисників. Ремесло Галини Гречко переросло в сімейну справу – діти теж поділяють хобі матері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus