USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинянка – перша дівчина-боксер, яка представлятиме Україну на Олімпіаді

26 Липня 2016 18:46
Титулована боксерка з Ковеля, переможниця чемпіонату Європи у 2009 році, бронзова призерка чемпіонату світу 2010 року, восьмикратна чемпіонка України, боксер Національної жіночої збірної Тетяна Коб представлятиме Україну на Олімпійських Іграх в Ріо. Волинянка першою з українок пробилася на головні змагання планети. Інтерв’ю з волинською спортсменкою опублікували на сайті Федерація боксу України.

– Тетяна, на твоєму рахунку є перемоги на чемпіонаті Європи у 2009 році, ти – бронзова призерка чемпіонату світу у 2010 році. Чи планувала ти поборотися за перемогу на Олімпіаді у 2012 році? Що не вдалося?

– Так, я планувала брати участь у Олімпійських іграх 2012 року. На жаль, у той час був лише один ліцензійний турнір – чемпіонату світу, де було дуже важко вибороти ліцензію. Мені це не вдалося, бо я боксувала із сильними, досвідченими суперницями. Гадаю, мені треба було краще підготуватись, більше тренуватись. З кожним роком рівень жіночого боксу росте, а це значить, що і серед прекрасної статі є кваліфіковані дівчата. Можна з впевненістю сказати, що поступово жіночий бокс виходить на один рівень з чоловічим.

– Яку роботу над помилками ти зробила, щоб перемогти на цих Олімпійських іграх?

– Наразі я знаходжусь на Олімпійській базі у Конча-Заспі, де ми усі важко та посилено тренуємось. Звичайно, тренери дивляться на наші помилки, коригують їх. Іноді ми і самі бачимо, де треба підтягнути, де більше викластись.

– Ти – перша дівчина, яка представлятиме Україну на Олімпійських іграх…

– Для мене це велика відповідальність. Я розумію, що треба докласти багато зусиль, не жаліти себе на тренуванні та підготуватися морально, аби повернутися з перемогою. Викладатимусь на усі сто відсотків!

– Чому тільки одна представниця жіночої збірної з боксу поїде на олімпіаду? Що не вдалось іншим дівчатам?

– У жіночому боксі, на жаль, є лише три вагові категорії: 51, 60 та 75 кілограмів. Тому важко здобути ліцензію, бо в кожній країні є тільки один шанс, окрім Китаю та Марокко – у них є по три ліцензії. Велика кількість учасників на чемпіонаті Європи створює неймовірну конкуренцію, тому інші дівчата не змогли вибороти перемогу та поїхати до Бразилії.

– Як проходить підготовка до Олімпіади?

– У мене є спаринг-партнери з якими ми напрацьовуємо комбінації, удари, зміщення. І мені доводиться працювати важче ніж їм, бо на мені лежить відповідальність – підготовка до важливого спортивного заходу. Наразі у нас два тренування на день: вранці та ввечері, тобто намагаємось тримати себе у належній формі.

– Які у тебе плани після Олімпійських ігор? Чи плануєш далі продовжити заняття боксом?

– Усе залежить від того, як я виступлю на Олімпіаді. Сподіваюсь, що зможу перемогти, адже для мене це важливо – довести собі, що я це можу. Також думала про тренерську діяльність, можливо буду тренувати майбутніх чемпіонів. Але поки не заглядаю дуже далеко, бо все може змінитися і я ще залишусь у складі національно збірної.

– Цікаво дізнатись яке хобі у дівчини, яка займається спортом, окрім боксу?

– Я полюбляю готувати. Тобто можна сказати, що кулінарія іноді відволікає мене від усього іншого. Окрім того, я цікавлюся фотографією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
486dx2 Показати IP 26 Липня 2016 20:12
МОЛОДЧИНА БІЛЬШЕ Б ТАКИХ!!
вася Показати IP 26 Липня 2016 23:58
тренера забули кориспонденти-барани це і його заслуга

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus