USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянка про брата-«беркутівця» на Майдані: у нього є душа і серце

18 Січня 2014 21:17
Сьогодні я не на Майдані. Сьогодні я працюю, як звично, за своїм робочим столом. Тому ось ці рядки - моя сповідь. Не зі столиці, не з Майдану, а зі звичайної поліської глибинки, де також живуть маленькі українці зі щирими серцями, інформує «Волинь-нова».

«Хіба у нас звичайна людина може сподіватись на захист із боку держави? Сьогодні частіше думають, як захиститись від самої держави…», - такі слова на своїй сторінці у «Твіттері» залишив лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук. І це правда сьогодення. Бо до столиці звідусіль з’їхалися не через партійні переконання - люди просто втомилися боятись, вони хочуть жити в стабільній країні. Кровопролитна розправа над мирними студентами лише розпалила національний гнів. Людей, як сміття, викидали з Майдану. Чому ж влада воює з власним народом, який його обрав і годує?! Чому вона не чує його болю?! Для маленьких українців - це боротьба за людську гідність, за моральні цінності, за краще завтра.

Виникає логічне запитання: хто ж переможе? Той, хто мерзне на Майдані за цінності, чи той, хто продає свій голос за 200 гривень? Невже наша совість стільки коштує? Часто доводиться чути: «Я підтримуватиму тих, хто більше заплатить. Мені потрібно жити і годувати сім’ю». Але невже гадаєте, що ця мізерна сотня врятує вас від скрути?! Невже вважаєте, що діти та внуки пишатимуться вашим вчинком?!

У тому, що відбувається в нашій державі, винні ми самі, адже продаємося за копійки. Самі робимо з себе рабів у вільній країні, а потім шукаємо винних. Я ж хочу одного: щоб влада з повагою ставилася до своїх громадян, хочу бути вільною серед вільних. Я радію, коли бачу, як люди до пунктів харчування приносять продукти, закрутки, до місць обігріву - теплі зимові речі. А дівчата з великими червоними хрестами на білих халатах безкоштовно видають ліки проти грипу, застуди, нежитю… Коли ви ще бачили сильнішу Україну?! І водночас журюся. Бо серед тих молодих парубків, які стоять на Майдані по той бік барикад, за металевою огорожею, і мій брат.

Я не знаю, що відчуває він зараз, у цю хвилину. Та знаю напевно: у нього, як і у всіх хлопців із міліційними щитами, теж є душа і серце. Вони не звірі, як дехто вважає. Вони - наші родичі, друзі, знайомі, брати, сини. А на протестному Майдані стоїть ще один мій брат… Пригадую епізод із телеекрана. На сцену перед майданівцями вийшов скромний сільський чоловік і впав на коліна. Люди здивовано завмерли. Виявляється, його син служить у тому самому спеціальному підрозділі «Беркут». Згорьований батько зі сльозами на очах просив вибачення за сина.

А скільки отих матерів та батьків із пошматованими серцями щовечора переглядають новини з Майдану із молитвою: «Господи! Бережи наших дітей: і тих, що стоять на Майдані, і тих, що по інший бік»? Волю не можна вбити. Її не можна знищити. І певно, за останнє століття українці ще ніколи так не чекали світанку, як сьогодні. А тому молюсь за Майдан. За справжніх патріотів нашої країни», йдеться у листі Людмили Власюк з селища міського типу Маневичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Палій Показати IP 19 Січня 2014 11:37
Справа не в серці і не в душі, а в тому, що в людини в голові? Як показує практика і досвід спілкування з правоохоронцями, основою їхньої діяльності, з їхніх же слів, є наказ начальніка, а не закон "про міліцію" чи Конституція України. І елементарний страх втратити високооплачувану роботу. Варто було б цим "високопорядним" хлопцям з далеких сіл задуматись , що голова дана не тільки для того, щоб шолом носити, чи туди їсти, а ще й для того, щоб думати і аналізувати.
небайдужа до Палій Показати IP 19 Січня 2014 12:07
то чому ж ваш такий сердечний і душевний брат не піде на сторону гідності?.. чому не вийде і не захистить вас з матір'ю? Бо в нього служба? є можливість обрати зараз... чи здохнути в режимі "несучи службу" чи вийти з рабства начальства і своїми руками збудувати нову країну, де той самий беркутівець зможе отримувати гідну плату за законним виконанням своєї місії перед державою... прийшов час кожному обрати руйнувати чи будувати... а поки ваш брат знаходиться по той бік барикад в масці і зі щитом і готовий піти на свого брата, на вас, на вашу матір, для мене і для народу він залишиться путінським ч*** сосом і кожна крапля крові, що пролилась и проллється буде на його руках... закінчились ігри... є два варіанта "за" та "проти"... в будь якому випадку вони ризикують життям... їх всіх до єдиного приберуть, але після того, як ваш брат з майдану лежатиме в братській могилі, вбитий руками іншого брата... вони поховають тих кого вбили і будуть знищені самі... дружини і батьки, в часності матері... зробіть так щоб ви, ваші діти та внуки пишались своїм татком та дідусем, який не продався і не за*цяв, не став злочинцем світового рівня, а кинув *** *** за гроші, як остання проститутка і закрив своїм щитом не диктатора, а свою сім'ю, родину, країну... все в ВАШИХ руках, та нажаль часу майже не лишилось. це все.
Власта Показати IP 25 Лютого 2014 12:19
Не судіть і не судимі будете... Матимете право лише тоді осуджувати людей, коли стоятимете на їхньому місці. І не міряйте людей однією лінійкою, бо і серед вас є зрадники, які жалять найболючіше. Не ворога потрібно боятися, а заклятого друга... І ще одне: він ніколи не піде на брата... Ще ні на одну людину він не підняв руку. А стоїть по той бік зі щитом через те, що опинився у заручниках у влади, тому що захищає свою родину. Ви ж звикли все брати погрозами... Але Вам цього не зрозуміти... Подивіться у зеркало - можливо там ви побачите свою душу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus