USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянка з 5 дітьми залишилась без даху над головою

14 Липня 2017 16:47
Багатодітна родина фактично залишилася без житла, повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Матір 5 дітей Світлана Хомич зі Старої Вижівки в розпачі, бо після розлучення з чоловіком разом із трьома молодшими дітьми живе в орендованому аварійному будинку, однак сплачувати і за нього вже не має змоги.

«Живу у Вижві, біля обласної райдержадміністрації недалечко, така старенька хата, вона аварійна. Якщо чесно, то хліви є кращі», – бідкається жінка.

Світлана Хомич розповідає, що в таких умовах їй доводиться жити з трьома малолітніми дітьми. Жінка просить у держави хоча б тимчасового прихистку. Каже: раніше на соціальне житло ніколи не претендувала, бо всі разом проживали в будинку, що належить свекрусі. Коли ж розлучилась із чоловіком – їм вказали на двері.

«Ми були у свекрухи приписані, вона нас виписала, хоча не мала права. І вже рік ми в цій хатині, я добиваюся, щоб мені дали житло. Я залишилася з нічим. Зараз нам кажуть виселятися. Вже раз приходили господарі, казали навіть, що босі підемо», – розповідає жінка.

У селищній раді та районній адміністрації в наданні соціального житла родині відмовили, бо немає вільних квадратних метрів. Попри хворобу, жінка приїхала до Луцька шукати допомоги на обласному рівні.

Ситуацію нині вивчає перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик: «Питання однозначно буде на контролі. Звернення і по житлу, і по пільгах будемо контролювати та зводити до спільного знаменника. Коли є неповнолітні діти, вони не повинні залишитись без даху над головою в будь-якому випадку. Треба шукати ті державні, соціальні програми або регіональні, які дадуть можливість це питання вирішити в інтересах оцих неповнолітніх дітей».

«Чи буде змога допомогти сім’ї — питання поки без відповіді», – каже Олександр Пирожик. Цю ситуацію раніше вивчала комісія органів соцзахисту і встановила, що у власності Світлани Хомич є батьківська хата у селі Любохини Старовижівського району. Щоправда, сама жінка стверджує, що її давно продала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus