USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянку, яка застрелила свого чоловіка, лікуватимуть

27 Січня 2016 15:07
Мешканка Каменя-Каширського, яка убила свого чоловіка п'ятьма прицільними пострілами, потребує застосування примусових заходів медичного характеру.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура області затвердила та скерувала до суду матеріали кримінального провадження із клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру щодо 49-річної мешканки Каменя-Каширського, яка 11 жовтня минулого року убила свого чоловіка.

Того трагічного ранку жінка знайшла на горищі власного помешкання пістолет з пристроєм безшумної стрільби, споряджений 10 набоями, й після чергової сімейної сварки здійснила п’ять прицільних пострілів у чоловіка. Від отриманих вогнепальних поранень він помер.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, зловмисниці загрожувало до 15 років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування з'ясувалося, що, згідно висновку судово-медичного експерта, жінка під час скоєння злочинів перебувала у стані неосудності, не усвідомлювала своїх умисних злочинних дій та не керувала ними внаслідок хронічного психічного захворювання.

Відтак правоохоронці просять суд прийняти рішення про застосування до неї примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Довідково: згідно з частиною 5 статті 94 Кримінального кодексу України, госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ОЛЯ Показати IP 27 Січня 2016 15:14
НАВІЩО ЛІКУВАТИ .ВІДПРАВТЕ В АТО. ЯКЩО ВОНА ТАК ФАЙНО СТРІЛЯЄ...І СЕПАРАМ БУДЕ КЕРДИК...
Права чоловіка!! Показати IP 27 Січня 2016 15:21
Судити за вбивство!!
ГОП-ля Показати IP 27 Січня 2016 15:37
Гарно, що довідка вчасно знайшлася?
ГОП-ля2 Показати IP 27 Січня 2016 15:42
Особливо вразило, що прицільно і вмієкористуватися вогнепалкою і знає,що це таке...
ЛУЧАНКА Показати IP 27 Січня 2016 15:48
яК ТАКА ДУРНУВАТА ТО ЯК ВОНА ВЕДЕ ПІДПРИЄМНИЦЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ. Дивно такі хороми побудувала як у міжгір"ї у януковича кращих навіть на весь камінь - каширськ немає. А тут ненароком знайшла пістолет та й ще з глушником і розрядила за зраду у чоловіка та й ще без промаху. Давайте нещасну пожаліємо, або в АТО направимо то хоть користь державі якась буде. І тут хоче відкупитись. Питання тільки в сумі. Міняти суддів давно пора.
Анонім до ЛУЧАНКА Показати IP 28 Січня 2016 08:59
суд не направляє на лікування сам... торопаєш??? заключення лікаря треба для суду- суть зловила???
Анонім Показати IP 27 Січня 2016 18:15
Бідна, нещасна жінка. Видно добре допекло їй в житті.
Людмила Показати IP 27 Січня 2016 19:11
Підкажіть до яких органів звернутись, якщо в мене вдома теж є людина з психічними відхиленнями, яка неадекватно поводиться і погрожує. А його мати не дає мені звертатись до ні міліції ні до психіатрів.
До Людмили до Людмила Показати IP 28 Січня 2016 10:20
Викликати швидку з психлікарні
103 Показати IP 28 Січня 2016 14:59
якщо просто погрожує, то звертайтеся до поліції, СБУ з заявою уже. А коли буде загострення хвороби то викликайте швидку , оскільки відпрвиит на лікування без згоди самого пацієнта ви не маєте права, а коли він буде неадекватний то швидка завезе на лікування і відповідно буде поставлений діагноз.... а тоді можна звертатися до суду щодо примусового лікування (ізоляція) бо ця особа є небезпечною для суспільства
Людмила до 103 Показати IP 28 Січня 2016 19:03
Мати дуже протестує і збирається все терпіти. А на мене як на ворога дивиться. Скоріш за все прийдеться шукати квартиру щоб не жити з ними. А заяву все таки мабуть в наш відділ напишу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus