USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянки півтора року готують для солдатів м’ясні каші та тушонки

27 Лютого 2024 08:09
Куховарять для наших захисників ще з початку повномасштабної війни. У селі Велицьк Ковельського району місцеві жінки невтомно готують смаколики для ЗСУ. Завдяки працьовитим кухаркам і волонтерам на передову їдуть консервоване згущене молоко, різні м’ясні каші та тушонки. Нині, щоб консервація доїжджала неушкодженою, каші зберігають у вакуумних пакетах.

Куховарити для армії тут почали в шкільній їдальні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Упродовж півтора року у Велицькій громаді діє волонтерська група під назвою «В єднанні наша сила». Є 12 жінок, які для армії готують тушонки, м’ясні каші. Спершу половину сировини давав я, половину – збирали тут», – пригадав волонтер Ігор Шевчук.

Зараз він повністю забезпечує поварський батальйон продукцією. Куховарити сюди приходить майже вся освітня та культурна галузь.

Читати ще: Виготовляють власноруч і вкладають душу: волонтерки з Луцька подарували воїнам 10 тисяч ангелів

«Спочатку люди зносили свої домашні тушонки, крупи, шкарпетки, пекли печиво. І ми відправляли нашим хлопцям із тероборони. Пізніше купили автоклави і почали робити м’ясні каші, тушонки. Ще пізніше познайомилися з волонтером, який повністю забезпечує нас продукцією. І ми робимо на замовлення те, що хлопці хочуть», – зазначила жителька села Велицьк Лариса Дембіцька.

«У кожну банку ми кладемо близько 200 грамів м’яса, ложку смаженої моркви з цибулею та три повні ложки каші, наприклад, перлової, гречаної, пшеничної. Наливаємо води і закатуємо або запаюємо в пакети», – додала жителька села Велицьк Наталія Задерчук.
Спочатку жінки готували каші в скляних банках, а тепер – у вакуумних пакетах. Це набагато зручніше. Пакет займає мало місця й не розіб’ється.

Нещодавно волонтери з Велицької громади відправили для солдатів черговий вантаж допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus