USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни хотіли збагатитися на видобутку бурштину

5 Березня 2014 15:30
Бурштин-сирець на Волині видобувають незаконно. Принаймні до такого правопорушення вдалися жителі області, які вирішили на цьому збагатитися, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Працівники маневицького райвідділу міліції в урочищі Ліса, що поблизу села Гута Лісівська, затримали осіб, які незаконно видобували бурштин-сирець.

«Зловмисниками виявилися четверо жителів Рівненської та Волинської областей віком від 20-ти до 32-х років, – розповів начальник МаневицькогоРВ УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Оксентюк. – Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили знаряддя для видобутку бурштину, зокрема водяну мотопомпу і пожежні рукави».

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до трьох років позбавлення волі. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Боголюбы Показати IP 5 Березня 2014 15:34
Все что в недрах нашей земли это достояние НАРОДА, что они хотят от мирных копателей?
Знаючий Показати IP 5 Березня 2014 16:51
В Рівненській області (Володимирецький, Дубровицький, Сарненський райони) бурштин нелегально видобувають у промислових масштабах, причому кришується це все діло правоохоронними органами, і все проплачується за одну мотопомпу 600-800 американських рублів. Бурштин вивозиться в Польшу, а завод в Рівному збитковий.
Правдоруб Показати IP 5 Березня 2014 17:11
Колись цей бізнес кришував Терещук, немає його взяли пособників
Коричневий Показати IP 5 Березня 2014 21:06
Ця тварюка Оксенюк п. Встановлює тарифи,а хто без біле та той по падає в єдиний реєстр!!!!!
Володимир Показати IP 11 Серпня 2014 21:28
Арештовують "чужих". А ті хто платить добувають спокійно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus