USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волиняни не хочуть нових храмів московської церкви

16 Червня 2016 16:31
Не виділяти землю під будівництво нового храму Української православної церкви (Московського патріархату) вирішили депутати Угринівської сільської ради.

Так, під час сесії Угринівської сільради розглянули, однак не підтримали звернення Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ щодо виділення землі під будівництво нового храму. Про це повідомляє Спілка православних журналістів.

Згідно з повідомленням, жоден із депутатів не віддав свого голосу на підтримку звернення: частина утримались від позитивного або негативного голосування, решта проголосували проти.

Зазначимо, УПЦ МП, якою фактично управляє керівництво Російської православної церкви (а через неї – Кремль), втрачає прихильників – про це свідчить статистика та дослідження науковців. Після подій на Майдані, з початком агресії Росії проти України і священики, і вірні православної церкви різних конфесій активно обговорюють створення – чи то формування – єдиної Помісної православної української церкви. Це ж питання Київ пропонує винести на розгляд міжнародної релігійної та експертної спільноти, - пише Радіо Свобода.

А сьогодні, 16 червня, Верховна Рада ухвалила звернення до Вселенського Патріарха із проханням надати автокефалію Православній Церкві в Україні, - повідомляє Українська правда.

За те, щоб попросити у Вселенського Патріарха незалежності церкви від РПЦ, проголосували 245 народних депутатів.

Парламент розглянув поект цієї постанови 4793 на сайті Ради за скороченою процедурою.

У додатку до постанови на сайті Ради міститься абзац: "В умовах, що склалися, народ України вже не сприймає ідею церковного єднання з Блаженнішим Патріархом Московським Кирилом, який не лише не виступив на захист православних християн України, що потерпають від російської агресії, але й став одним із чільних ідеологів "русского мира", а, отже, й одним з архітекторів нинішньої гібридної війни Росії проти України".

Однак комітет запропонував виклаксти цей абзац в іншій редакції - без згадування імені глави РПЦ, патріарха Кирила.

Нардепи вказують на агресію з боку РФ по відношенню до України, зокрема на анексію Криму.

Отже, у зверненні депутати просять Вселенського Патріарха визнати нечинним акт 1686 р. як такий, що був ухвалений з порушенням священних канонів Православної Церкви. Крім того, депутати просять взяти активну участь у подоланні наслідків церковного поділу шляхом скликання під егідою Вселенського Патріархату Всеукраїнського об’єднавчого Собору, який би вирішив усі суперечливі питання та об’єднав Українське православ’я. Проти ухвалення цього звернення проголосували 14 народних депутатів, 11 з яких – члени фракції Опоблоку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus