USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни пакують валізи на перші Європейські ігри

8 Червня 2015 16:26
У п’ятницю, 12 червня, у столиці Азербайджану Баку стартують перші в історії Європейські Олімпійські ігри. У рамках Європейських ігор понад 6 тисяч спортсменів з 50 країн континенту розіграють 253 комплекти нагород у 20 видах спорту (16 олімпійських та 4 неолімпійських).

До збірної України увійшло 243 спортсмени, в тому числі і шестеро учнів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Першою серед волинян виступатиме на Європейських іграх велосипедистка Яна Беломоїна. Фінал велогонки класу маунтинбайк відбудеться 13 червня о 12:00. Нагадаємо, минулого сезону Яна виграла Кубок світу серед юніорів. Цьогоріч Беломоїна стратувала в елітній категорії. У другому етапі Кубка світу з маунтинбайку в дисципліні крос-кантрі в німецькому місті Альбштат Беломоїна фінішувала 16-ою.
Веслувальниця Марія Повх виступатиме у каное-двійці та каное-четвірці на півкілометровій дистанції. З 9-ї ранку 14 червня Повх братиме участь у попередніх запливах К-4. Її «срібло» на цьогорічному Чемпіонаті Європи поки є найвищим досягненням волинського спорту у 2015-му.
Боксерка Тетяна Коб з Ковеля виступатиме у ваговій категорії 51 кілограм. Свій виступ спортсменка розпочне на стадії 1/16 фіналу 19 червня о 18:00.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВДАЛИЙ СТАРТ ВОЛИНЯНКИ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ В ПІВДЕННІЙ КОРЕЇ

Другу частину волинської збірної складають борчині вільного стилю.

Кваліфікаційний раунд у ваговій категорії 60 кілограмів, де виступає Оксана Гергель, розпочнеться 15 червня о 10:00.
Наступного дня, 16 червня, розпочне свій турнірний шлях Лілія Горішна (53 кілограми). Старт о 10:00.
В цей же час у вазі 75 кілограмів виступатиме Оксана Ващук.
«Наші борчині потрапили до збірної України, бо чудово виступили на молодіжному Чемпіонаті Європи. Лілія Горішна тоді стала чемпіонкою, а Оксана Гергель – призеркою. У збірну беруть всі перші номери у різних вагових категоріях. Марія Повх успішно виступила на Чемпіонаті Європи. Яна Беломоїна зараз є найперспективнішою велоспортсменкою у цьому класі в Україні, у неї фактично не було конкуренції у боротьбі за квиток в Баку. Тетяна Коб у своїй вазі теж лідер у збірній», - розповідає Петро Чикида, заступник директора ВОШВСМ.

Зазначимо, ковельчанка Юлія Ткач не виступатиме за Волинь. В Азербайджані борчиня представлятиме Львівську і Харківську області. Сутички у її вазі 63 кілограми розпочнуться 16 червня о 10:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 8 Червня 2015 21:07
Перемоги вам,дiвчата!!!Волинь вболiвае за вас!!!!!!!!!!!!!!!
Спорт Показати IP 9 Червня 2015 21:16
про**али сто рроцентну медаль ткач за що тоди ий дали квартиру у луцьку
Спортсмен до Спорт Показати IP 10 Червня 2015 11:27
Квартиру їй дали за Олімпійські ігри 2012 року, а те що влада їй нічого незмогла запропонувати зараз - це питання до наших чиновників. Як можна було втратити таку спортсменку??????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus