USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни під патронатом Люблінського воєводи ділилися оплатком

14 Січня 2015 18:44
У польському Любліні члени хору «Волинь», що діє при товаристві польської культури імені Тадеуша Костюшка, взяли участь у спільній з католицькими священиками молитві та церемонії ламання оплатка.

Про це повідомляє ВОДТРК.

Дійство відбулося під патронатом Люблінського воєводи.

Двічі на рік — під час Великодніх і Різдвяних свят католики діляться прісним хлібом, що називається оплатком. Ця традиція символізує примирення, прощення та добрі побажання один одному на рік прийдешній.

Ламання оплатка символізує, що ми готові пробачити кожній людині, котра вчинила нам щось погане.

Довідка. Оплаток - круглий коржик з прісного тіста, що зображує тіло Христове («святі дари»). Платком діляться під час Святої вечері – така традиція святкування Різдва у Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Січня 2015 10:33
"Ламання оплатка символізує, що ми готові пробачити кожній людині, котра вчинила нам щось погане" Виходить вони нікому нічого поганого не робили? Словами попросити пробачення значить сказати важче... Чому з такою охотою запозичаємо чуже, чи ми такі бідні, що своїх традицій не маємо... Рідко чути, про те, що поляки чи інші народи із Європи, із бажанням, та навіть елементи святкування православного Різдва використовують у себе. Вони цінять своє, а не як ті пройдисвіти чужому научаються, але на жаль свого цураються...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus