USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Волиняни просять залишити фонд соцстрахування в Нововолиньку

6 Березня 2016 13:03
У зв’язку з реорганізацією структурних підрозділів Фонду соціального страхування, депутатів облради просять посприяти тому, щоб центр новоствореного органу був у Нововолинську.

Про це йшлося у п'ятницю під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Виконавчий комітет Нововолинської міської ради звернувся до облради з проханням розглянути питання щодо реорганізації Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в єдиний Фонд соціального страхування України.

«Нововолинськ - шахтарський регіон. Тут вища захворюваність у порівнянні з іншими містами та районами області. За 9 місяців 2015 року на 100 працюючих з тимчасової непрацездатності в області кількість днів становить 235, а по Нововолинську - 323 дня. На вугільних підприємствах міста більше випадків виробничого травматизму та професійних захворювань, ніж на інших підприємствах регіону», - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що Нововолинська міська виконавча дирекція Фонду соціального страхування обслуговує 13506 застрахованих осіб, з них 545 добровільно застрахованих фізичних осіб-підприємців, що становить 40% обласного показника.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Нововолинську щомісячно проводить виплати понад трьом тисячам потерпілих на виробництві, з них 924 випадки - внаслідок трудового каліцтва, 1859 - професійне захворювання, 237 - з втрати годувальника. Наразі у Волинській області обслуговують 5,4 тисячі потерпілих, з них 55% - у Нововолинську.

З 1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», яким передбачено створення Фонду соціального страхування як самоврядної організації із збереженням управління на тристоронній основі представниками від держави, об’єднань профспілок та роботодавців.

Фонд створять на базі ліквідованих структур: Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. Нині фонди перебувають у стадії припинення роботи, при виконавчих дирекціях утворили комісії з їх реорганізації.

У зв’язку з цим, виконком просить розмістити новостворену структуру саме в місті Нововолинську.

Директор Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Андрій Іщик зауважив, що реформа вже відбувається, але інформації про хід її виконання – немає. Мовляв, основні рішення прийняли на рівні Києва, а до областях черга ще не дійшла.
З його слів, позиція громади щодо об’єднання однозначна – організувати нову структуру в Нововолинську. Мовляв, там кваліфікована дирекція, яка користується авторитетом серед населення.

Члени профільної комісії підтримали звернення.
До слова, схожа реорганізація Пенсійного фонду стала причиною збурення волинян. Як повідомляло видання раніше, представники громад Волині збунтувались проти нелогічного об’єднання підрозділів Пенсійного фонду. До невеликих центрів доєднують представництва з районів, де пенсіонерів набагато більше. У зв’язку з цим начальнику головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петру Філіпчуку депутати пропонують висловити недовіру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пенсіонер Показати IP 6 Березня 2016 13:30
ліквідувати пенсійні фонди на Волині і перенести в Рівне!
лучанин Показати IP 6 Березня 2016 14:02
А причому тут полішуки до Луцька. Ви полішуки там сидіть у своєму Рівному чи Камінь-Кошмарському лучан не трож
Анатоль Показати IP 6 Березня 2016 14:36
Нам без рiзницi де то буде. Ми люди простi.
бе до лучанин Показати IP 6 Березня 2016 15:32
ха-ха! Рівне місто і буде об"єднаним обласним центром! а Л уцьк з вашим менталітетом і розумом залишається райцентром! ха-ха!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus