USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Волиняни самотужки виготовляють кевларові каски

19 Липня 2014 15:52
Після успішних спроб самотужки виготовити міцний бронежилет, волинські активісти знову взялися до важливої роботи. Тепер вони самостійно пробують виготовити кевларові каски.

Про це на своїй сторінці у соцмережі опублікувала Самооборона Майдану – Волинь.

«Рухаємося далі. Тепер хлопці пробують самостійно робити кевларові каски. Самооборона має таких чудових винахідників як Дмитро Сандалов та Володимир Жуков. А якими будуть каски та про їх випробування незабаром розкажемо.

Отож, не сидіть дома, а приходьте до нас і долучайтеся до найрізноманітнішої роботи. Минув час, коли можна було стояти осторонь та спостерігати. Настав час, коли ми, і тільки ми змінюватимемо майбутнє вже сьогодні своєю працею та небайдужістю до України», - йдеться у повідомленні активістів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, волинські активісти самостійно вирішили виготовляти бронежилети для солдатів, які воюють на Сході України.

Така ініціатива виникла через брак бронежилетів та неможливість їх масової закупки за кордоном. Активісти придумали спосіб, з допомогою якого можна зробити не гірші бронежилети, які продають фірми-виробники.

Згодом про їхню ініціативу і успіхи зняли сюжет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
поліщук Показати IP 19 Липня 2014 22:04
Молодці хлопці. Спасаибі.
Волонтерський корпус до поліщук Показати IP 12 Вересня 2014 21:51
УВАГА!!!! Щира порада. Кевлар не працює в твердому середовищі! Підозрюю, що проклейка шарів кевлару здійснюється за рахунок поліефірних або поліепоксидних смол. Для того, щоб шари кевлару працювали, краще їх скріплювати еластичними адгезівами. Наприклад: ізобутиленом. Тоді кожен шар працює автономно. В разі попадання кулі в тверду перешкоду (кевлар, склотканина, просякнуті епоксидною смолою), виріб буде зруйнований. Слава Україні!
Наталя Показати IP 19 Липня 2014 22:10
Якщо прості хлопці на кухні можуть виготовити такі "хороші" каски, то чому ж наші державні мужі із КМ і МО не організують їх промислове виготовлення просто в Україні, а не канючать їх по всьому світу?! Чи хай би у себе на робочому місці робили ці каски по технології волинян то користі було б набагато більше ніж тепер!! Позорище!!
Виробник до Наталя Показати IP 19 Липня 2014 22:50
Сертифікація, тендери, ліцензії і т.п. Наша каска з нульовою оплатою праці навряд чи вийде дешевше 1000 грн. по матеріалах, якщо випускати її серійно з усіма документами - множте на 4-5.
Розробник Показати IP 20 Липня 2014 12:05
Ми не розробили нову технологію, ми використали їснуючу технологію з США, по якій вже понад 30років виготовляються шоломи Pasgt M-88 для їхньої армії. Чому не виготовляються в нас? Певно через те що до цього нікому з наших держмужів немає діла. Всі хочуть купити готовеньке. Тай ми до цього були мирною державою, яка тільки розпродувала спадчину СРСР. Своєю роботою я надіюсь хоч когось зацікавити і розпочати національне виробництво даного спорядження. Наразі в Україні існують аналогічні розробки, але їх потужності є скоріш одиничним виробництвом, по 10-20касок в день при ціні в 4500...5000грн/шт.
Костянтин до Розробник Показати IP 31 Серпня 2014 12:31
Як з вами сконтактуватися бо є необхідність в засобах захисту. Пишіть на [email protected]
Bogdan Maznitsky Показати IP 26 Липня 2014 11:51
Сам принцип производства касок мне видится не сложным. Основа из АБС изготавливается вакуумформовкой. Далее по принципу стекловолокна, параамидное волокно слоями укладывается в форму, делается сендвич из абс, параамидного слоя, пэт пленки, все это смыкается в форме и полимеризуется. Потом обточка, удаление облоя, потом в покрасочный цех, напыление антисветовой (не заметной визорам) краски, скорее всего 3-5 раз, для получения нужного слоя. Затем обшив и пороллон - здесь все просто.
Звертаюсь до розробн до Bogdan Maznitsky Показати IP 31 Серпня 2014 11:41
Як з вами сконтактуватися бо є необхідність в засобах захисту. Пишіть на [email protected]
Олександр__м.Харків Показати IP 10 Серпня 2014 23:16
По ТВ був сюжет про кевларові каски, які почали виготовляти хлопці з Волині, але нажаль, там не було ніякої інформації, як їх знайти. Ідея напівкустарного виробництва касок дужке класна. Технологія не потербує ніякого особливого обладнання. Потрібна тількі пильність та старанність людини, більш нічого. Отже, мені потрібні контакти цих хлопців, бо я хочу допомогти їм фінансово і технічно. Сподівась, що моя участь дасть можливість поставити це виробництво на потік. Мої контакти: 099-6809388, [email protected] Олександр__м.Харків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus