USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волиняни у столиці вимагали зниження тарифів

8 Липня 2016 16:56
«Роботу, зарплату, гідне життя!» та «Європейським цінам – європейську зарплату» – під такими гаслами у Києві 6 липня відбувся мітинг проти підвищення комунальних тарифів, організований Федерацією профспілок України. Про це пише Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, 6 липня профспілки поставили Кабміну вимогу збільшити зарплати в рази – як тарифи. Того ж дня у Києві відбувся кількатисячний марш протесту проти високих тарифів і низьких зарплат.

Понад півтисячі волинян разом із делегаціями інших регіонів пройшлися маршем від парку імені Тараса Шевченка до Кабміну та взяли участь у пікетуванні Верховної Ради України. Як повідомила голова Федерації профспілок у Волинській області Іванна Дубинка-Філозоф, протестувальники вимагають зниження ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги: «Якщо на сьогодні оплата компослуг двокімнатної квартири обходиться у 1000-1200 гривень, то з початком опалювального сезону їх вартість зросте до 2500 тисяч гривень і більше. Звичайно, що простим робітникам в таких умовах виживати дуже складно. Тому ми зібралися тут, аби влада звернула на нас увагу».

Зі слів голови луцької профспілки працівників освіти Василя Грановського, рівень заробітної плати освітян також бажає бути кращим: «Середня заробітна плата вчителя на сьогодні становить 2500 тисячі гривень, а це приблизно на 1800 гривень менше, ніж цього вимагає стаття 57 ЗУ «Про освіту».



Мало того, що сьогодні не дотягується рівень середньої заробітної плати, то ще й порушений механізм її нарахування. Тобто вона нараховується не від мінімальної заробітної плати, а від першого розряду єдиної тарифної сітки. Звичайно, що це великий розрив. Відтак, оплатити комунальні послуги простому вчителю просто нереально».

Під будівлею парламенту відбувся багатотисячний мітинг. Перед присутніми виступили представники профспілок та народні депутати. Вони вимагали підвищення прожиткового мінімуму до 3067 гривень, підняття зарплат, пенсій, стипендій та ряд інших соціальних питань. Вкінці заходу мітингувальники прийняли резолюцію з вимогами, у якій зазначено, що до завершення сесії ВРУ має заслухати звіт Уряду та Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо обґрунтованості підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
_Лучанин_ Показати IP 8 Липня 2016 17:12
Всі підтримують! Ні, я без будь-яких жартів. От тільки який результат? Дядька начальник сказав що підніме зарплати в рази виходячи з купюри в 2 гривні? Потринділи і поїхали. А для чого їздили? шЛяшко і так періодично цей цирк проводить. Результат буде?
123 до _Лучанин_ Показати IP 9 Липня 2016 12:01
поки частина народу відстоює свої права, а решта - пише коментарі і чекає на результати- навряд. наша сила в єдності!
лісник Показати IP 19 Липня 2016 19:04
а чого ця тьотка таку задоволеність виразила? смішно. фууууууу!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus