USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни в АТО найбільше зраділи напеченим пирогам

30 Грудня 2014 17:12
Понад 2 тонни гуманітарної допомоги відправили 26 грудня активісти «Автомайдану України» бійцям в Дебальцеве, Чорнухіне і Нікішине - 128 бригаді і батальйону «Світязь».

Серед речей – теплий одяг, продукти харчування, медикаменти, цигарки, буржуйки та багато іншого.

Як розповіла волонтерка Людмила Філюк, до збору долучилися абсолютно всі. Але особливо жінка пригадує смачнючі пироги, яких напекли у селі Вишнів.

«У Вишневі жінки напекли дуже багато пирогів. Пекли чи не в кожній хаті. А коли наші активісти це побачили, то сказали, що з такими жіноцтвом ми точно переможемо у цій війні. Бійці ж були приємно здивовані таким передноворічними подарунками. І як тільки волонтери привезли гуманітарну, вони відразу смакували пирогами, - розповідає жінка.

Волонтерка каже, що у Нікішине «Самооборона Волині» надала 20 пар чобіт, бінокль, який їм приніс дідусь», а у Волинській обласній дитячій лікарні жінки напекли пончиків, зібрали солодощі, 50 в`язаних шкарпеток.

Волонтерка Наталія Толмачова надала балаклави, теплі светри.

Активістка Олена Цикіна, що не вперше допомагає , - труби до буржуйки, ліхтарики.

Окрім того зібрали термобілизну, спальники, термоси, медикаменти, цигарки, рукавиці, електроконвектор.

Активіст «Автомайдану України» Геннадій Хомутінкін пригадує, що під час поїздки погода була жахливою.

« Їхати було дуже важко. Заметіль. Ми зустрілися зі «Світязем», передали їм електроконвектор від благодійного фонду «Волинь-2014» та інші речі. Частину гуманітарки відвезли в Нікішине, загрузили машину в Чорнухіне, яку прислали бійці» - розповідає він.

Чоловік зазначає, що наразі там ситуація незрозуміла.

«Хлопцям стріляти заборонили. В Нікішиному половина наших, половина – сепаратисти. Кожного дня вивозять поранених», - резюмує він.

«Автомайдан України» висловлює подяку всім, хто долучився до збору гуманітарної допомоги для бійців. Разом ми переможемо!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus