USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни вперше перемогли на Чемпіонаті України з хортингу

20 Грудня 2016 15:03
Волиняни здобули призові місця на Чемпіонаті України з хортингу. Це стало дебютом для спортсменів, які вперше взяли участь у поєдинках саме такого виду єдиноборств.

Чемпіонат України з хортингу в розді­лі «Боротьба» та Кубок України з хортингу в розділах «Двобій», «Форма» та «Показовий виступ» відбулися 16-18 грудня 2016 року в місті Бровари Київської області.

На ці змагання Волинська обласна федерація хортингу представила двох учасників: Олександра Лахая та Валентину Тесленко.

Зі слів тренера, віце-президента УФХ з регіонального розвитку, президента ВОФХ Сергія П’ятікова, підготовка до змагань тривала 3 місяці й за цей час вдалося напрацювати хороший результат.

«Змагання були складними, адже термін тренувань ледь сягав трьох місяців. Втім, не дивлячись на це, були досягнуті досить високі результати: 1- золото; 2-срібла; 1-бронза на двох. Продемонструвавши справжній характер та неабияку волю до перемоги, лучани довели на національному форумі з хортингу, що у представників Волині теж тече незламна козацька кров. Слід зазначити, що Олександру у фіналі довелося протистояти майстру спорту міжнародного класу. Хочеться вірити, що перші перемоги переростуть у велику кількість досягнень національного та міжнародного рівнів», - розповідає П’ятіков.

У підсумку змагань здобутки такі: Тесленко Валентина посіла 1- місце на Чемпіонаті України в розділі «Боротьба», 2 - місце у Кубку України розділ «Двобій»; Лахай Олександр 2 - місце на Чемпіонаті України в розділі «Боротьба», 3 - місце у Кубку України розділ «Двобій».

Ділячись своїми враженнями, Валентина Тесленко каже, що перемогу здобула для донечки та завдяки підтримці тренера.

«Раніше я займалася в тренажерному залі. А на хортинг пішла з першого жовтня цього року. Вийшло так, що знайомий займався цим видом бойових мистецтв, я до нього завела свого племінника, а потім приїхав тренер Сергій Вікторович. Коли я побачила одне його тренування - мене затягнуло. А нещодавно я вперше поїхала на змагання, раніше ніколи й ніде не виступала. Перед від'їздом пообіцяла доньці, що обов'язково привезу медаль. Думала хоча б шоколадну, а виявилося, що золоту. Мені дуже допоміг тренер, особливо його віра у нас. Я поставила мету та досягнула її», - розповідає Тесленко.

Після завершення змагань Президент Міжнародної федерації хортингу та його засновник Едуард Єрьоменко вручив авторські книги волинським спортсменам як першим волинським учасникам ЧУ з хортингу, і побажав нових великих перемог.

До слова, у 2017 році у Луцьку відбудуться міжнародні змагання з хортингу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus